A.Zuokas ir bičiuliai teismui nebenori kartoti parodymų

Teismas dar kartą klausosi Artūro Zuoko ir jo bičiulių iš „Rubicon group” pokalbių. Prokurorai apskundė jų išteisinimą. A.Zuokas ir dar trys kaltinamieji atsisakė duoti parodymus, praneša LNK Žinios.
Teismas planavo išklausyti Artūrą Zuoką ir jo bičiulius iš „Rubicon group”, tačiau teismo verdikto laukiantys A.Zuokas, Darius Leščinskas, Andrius Janukonis bei Svajūnas Navikas duoti parodymus atsisakė.

„Parodymus aš jau esu davęs penkiems teismams. Tai yra jau keturių metų teismai. Man gaila tiek teisėjų laiko, tiek prokuroro, nes tai jau tapo elementariu farsu ir persekiojimu ir tiek”, – teigė A.Zuokas.

Atsisakius duoti parodymus teismui bus remiamasi ankstesniuose teismuose duotais A.Zuoko ir „Rubicon group” atstovų parodymais.

Prokurorai sako, kad atsisakymas iš naujo liudyti nesutrukdys tinkamai iš nagrinėti bylą.

„Tai yra jų teisė. Ir sakykim, išsamiam bylos nagrinėjimui tai neturi jokios įtakos”, – sakė prokuroras.

A.Zuokui ir kitiems atsisakius duoti parodymus teismas ėmėsi klausyti slapta įrašytų telefono pokalbių. Jų įrodymais nepripažįsta nei A.Zuokas, nei „Rubicon group” atstovai.

Prokurorų prašymu liudyti bus kviečiamas ir Vilniaus miesto tarybos narys Vidmantas Martikonis. Jis yra viešai pareiškęs, kad Vilmanto Drėmos balsas Vilniaus mero rinkimuose esą galėjęs atseiti 120 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.