VSD vadovas dėl diplomatų tariamų sąsajų su KGB siūlo kreiptis į Liustracijos komisiją

Valstybės saugumo departamentas (VSD) Seimo Užsienio reikalų komitetui nepateikė prašomos informacijos apie galimus diplomatų ryšius praeityje su sovietų KGB. Departamento vadovas Povilas Malakauskas pasiūlė kreiptis į neveikiančią Liustracijos komisiją, praneša LNK Žinios.
Parlamentarams diplomatų praeitis parūpo po buvusio Liustracijos komisijos pirmininko pareiškimo. Dėl atleidimo su VSD besibylinėjantis Vytautas Damulis tikina, kad apie 10-ties ambasadorių liustracija vyko ne komisijoje, o tuomečių saugumo vadovų kabinetuose.

P.Malakauskas Seimo URK pasiūlė kreiptis į Liustracijos komisiją.

„Šiandien mes gavome ne informaciją, bet raštą iš VSD ir šitame rašte VSD vadovybė remiasi Liustracijos įstatymu ir siūlo dirbti dėl šito klausimo su Liustracijos komisija”, – teigė komiteto narys Vaclavas Stankevičius.

V.Damulis tvirtina, kad būdamas Liustracijos komisijos vadovu gavo dokumentus apie kai kurių diplomatų praeitį. Tuometis saugumo šefas Mečys Laurinkus esą nurodė, kad nereikia diplomatų siųsti į komisiją – pats pakalbėjęs su jais.

M.Laurinkus ketina buvusį pavaldinį dėl tokių pareiškimų paduoti į teismą dėl šmeižto.

Liustracijos komisija šiuo metu neveiksni, nes neturi pirmininko ir vieno nario.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "VSD vadovas dėl diplomatų tariamų sąsajų su KGB siūlo kreiptis į Liustracijos komisiją"

  1. Simas

    VSD vadovas irgi prisibijo minimos temos. Siūlo kreiptis į komisiją,kurios taip pat nebėra seimūnų pastangomis.Viskas stabilu ir savo vietose.

  2. Lietuvis

    Atrodo visi bijo uzrustinti Lietuvos komunistu mafija. Tai lietuviai nedejuokite del blogo gyvenimo. Ka isrinkote, ta ir tirite. Gal kada nors susiprasite, kaip ir uz ka reikia balsuoti.l

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.