Kazokiškių gyventojai į sąvartyną nepraleidžia šiukšliavežių

Pirmiesiems šiukšliavežiams, atliekas vežusiems į naująjį Kazokiškių sąvartyną, kelią pastojo vietos gyventojai. Jie sako šiukšliavežių nepraleisiantys, kol nebus aplinkkelio. Sąvartyno direktorius teigia, kad aplinkkelis bus pastatytas ne anksčiau kaip po metų, praneša LTV naujienų tarnyba.
Pirmuosius šiukšliavežius iš Elektrėnų ir Vievio pasitiko gyva vietos gyventojų tvora. Prieš pradedant statyti sąvartyną žadėtas aplinkkelis kol kas ir liko tik pažadu.

„Nėra apvažiavimo kelių, nėra jokių ženklų, kad nėra padaryta perėjų. Kazokiškių gyventojai turi važinėti kartu su šiukšliavežiais į darbus, vaikai pėsti eina į mokyklas”, – sako Kazokiškių bendruomenės atstovė Ina Stačiokienė.

Protestuojančius gyventojus palaiko ir nuo pat pradžių sąvartyno statyboms nepritarusi Elektrėnų savivaldybė.

„Turėtų bent jau minimaliai sutvarkyti kelią per šitą gyvenvietę, kad būtų saugus, nes šiuo metu jis toks nėra. Čia yra regioninis kelias, ne savivaldybės”, – teigia Elektrėnų mero pavaduotojas Algimantas Adomaitis.

Kazokiškių sąvartyno direktorius neslepia, kad šiukšliavežiai aplinkkeliu vietos gyventojus apvažiuos ne anksčiau kaip po metų. Tačiau derėtis su kelią blokuojančiais vietos gyventojais direktorius neskuba.

„Matot, mašinos važinėja ir po Vilniaus miestą, ir autostrada, visur važinėja. Aš tikrai suprantu, kad Alesnykų gyventojams gal padidės mašinų kiekis, bet jos važiuos tik nuo 8 val. iki 16 val.”, – tvirtina Vilniaus sąvartyno direktorius Gintaras Čukauskas.

Kazokiškių gyventojai tvirtina kelią blokuosiantys ir toliau. Kol kas Kazokiškių nepasiekusiems šiukšliavežiams atliekas gali vežti į Kariotiškių sąvartyną. Tačiau šis po mėnesio privalo būti uždarytas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

6 atsiliepimai į "Kazokiškių gyventojai į sąvartyną nepraleidžia šiukšliavežių"

  1. Stojakas (Stačiokas)

    Gyenu netoli greitkelio Vilniuje. Aš juk nesėdžiu ant kelio ir ne piketuoju, kad padidėjo automobilių srautas, lyginant su 2006 m. Ech!- jei turėčiau tokį sponsorių kaip gruodis, tai gal net perkasčiau greitkelį – priklausomai, kiek butelių man pastatys.
    Suprantu- kad Kazokiškės -tai pasaulio bamba- juk tarakonai, samanė ir eglynų erkės – tai pasulinis paveldas, kuris yra čia pat – jei ne prie Kernavės, tai bent prie Amerikos (čia reikia juoktis).
    Gerai, kad baigėsi trukdymai šiam objektui ir kad bus uždarytos dešimtys pasenusių šiukšlynų. Nesuprantu- kodėl kai kurie valstybės žmogeliukai buvo prieš tai – juk jų pvardes mes – rinkėjai labiau įsimintumėm labiau, jei jie pasirūpintų beglobiais vaikais, pensininkais, ligoniais…

  2. Zenonas

    Kelias ten geras-pats ne kartą buvau. Vieta šiukšlynui-ideali – aplinkui tik brūzgynai, buteliai ir apspangusi vietinė „fauna”. Atstumas nuo artimiausio namo yra daugiau nei pakankamas. Manau problema tame, kad į šį modernų šiukšlyną nebus įleidžiami pašaliniai – taigi vietiniai negalės ten „ganytis”.

  3. A.L.

    Gal galima būtų rašyti, streikuoti, piketuoti už strateginius dalykus – mokslą, mediciną, mokytojus, našlaičius vaikus, ligonius. Dabar gaunasi, kad reklamuojame tarakonus, bomžus, Inuličką, konservatorius, gruodžius, ir t.t.-tipiška „Marijos Žemės” situacija. Nejaugi nėra rimtesnių temų/

  4. Aplinkkelių specialistas

    Vilnius taip pat neturi aplinkkelio – bet juk neinama dėl to streikuoti. Išsisėmė idėjomis kazokiškiečiai-neranda kitokių atmaskių ;D

  5. Stasys

    Prieš 80 metų ten geriausiu atveju važinėjo arkliais su vežimais. Laikai pasikeitė, todėl atsirado automobiliai (tai tokia keturratė priemonė, kurią traukia ne arkliai, bet varo variklis- kuris valgo benziną arba dyz.kurą), o kazokiškėnai mano, kad jie yra draustinio širdis, jų verdamas pilstukas-tai UNESCO paveldas, o Stačiokienė- visatos „motina” su „absoliučiu protu&#039” (gruodžiu) priešaky ;))

  6. Justas

    O kodėl akesnikiečiai tyli, kai naktimis pro jų kaimą skrieja girtų vairuojamos tačkos į šokius Paparčiuose ar kai pravažiuoja dardėdamos „gazelkos”.
    Kai barkinamasi į jų langus su reikalavimais parduoti samnę, tai visi tyli, o kai už kilometro valstybė stato civilizuotą atliekų tvarkymo įmonę- tai jie inkščia. Negerai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.