Pirmoji JAV dama išvyksta diplomatinio vizito į Viduriniuosius Rytus

Pirmoji JAV dama Laura Bush (Lora Bush) šeštadienį išvyksta į Viduriniuosius Rytus. Šiuo vizitu ji sieks skatinti krūties vėžio tyrimus ir atkurti JAV įvaizdį kritiškai svarbiame regione.
Sekmadienį ir pirmadienį ji planuoja lankytis Jungtiniuose Arabų Emyratuose, antradienį ir trečiadienį – Saudo Arabijoje. Ketvirtadienį L.Bush dienotvarkėje numatytas Kuveitas, o penktadienį – Jordanija.

„Viduriniuosiuose Rytuose pirmoji dama aplankys kelis vėžio gydymo ir tikrinimo centrus. Be to, ji pradės naujas vėžio prevencijos akcijas”, – teigė atstovė spaudai Sally McDonough (Sali Makdonou).

„L.Bush tiesiogiai susipažins su JAV ir Viduriniųjų Rytų krūties vėžio prevencijos ir tyrimo partnerystės programa ir aptars būdus jos vaidmeniui sustiprinti”, – pridūrė ji.

„Pirmoji dama turi asmeninės patirties dėl krūties vėžio, – penktadienį žurnalistams teigė biuro vadovė Anita McBride (Anita Makbraid). – Jos mama ir močiutė sirgo šia liga”.

Anot jos, L.Bush labdaringoje veikloje dėl krūties vėžio pradėjo dalyvauti prieš 25 metus Teksase.

Per vėlai nustatomas krūties vėžys yra viena iš pagrindinių moterų mirties priežasčių Jungtinėse Valstijose ir Viduriniuosiuose Rytuose. Būtent dėl to skatinama šios ligos prevencija, teigė A.McBride.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.