Prancūzijos prezidentas ir jo žmona Cecilia išsiskyrė

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) ir jo žmona Cecilia (Sesilija) po gana audringų vienuolikos santuokos metų išsiskyrė abipusiu susitarimu.
Eliziejaus rūmai pirmosios šalies poros išsiskyrimą patvirtino tuo metu, kai kelias savaites sklandžiusios spėlionės apie jų santuokos žlugimą pasiekė apogėjų ir laikraščiai šiam įvykiui paskyrė plačias pirmojo puslapio publikacijas.

„Cecilia ir Nicolas Sarkozy paskelbė apie savo išsiskyrimą apipusiu susitarimu. Jie nieko nekomentuos”, – trumpame pirmame oficialiame pranešime teigė rūmai. Vėliau pasirodžiusiame pranešime nurodoma, kad jie išsiskyrė abipusiu susitarimu.

Poros advokatė Michele Cahen (Mišel Kaen) teigė, kad teisėjas jau patvirtino skyrybas ir kad pora susitarė dėl jų sąlygų.

„Viskas vyko labai gerai, be mažiausių problemų”, – Prancūzijos radijui sakė advokatė.

Jųdviejų sūnus Louis (Luji) gyvens su savo motina ir reguliariai matysis su savo tėvu, pridūrė M.Cahen.

Prancūzijos vyriausybės atstovas spaudai Laurent`as Wauquiez (Loranas Vokjė) sakė, kad skyrybos neturės „įtakos N.Sarkozy valstybiniams įsipareigojimams ir jo energijai”.

„Asmeninis prezidento gyvenimas yra jo rūpestis. Jis nėra susijęs su visuomeniniais įsipareigojimais, apie kuriuos galima spręsti iš konkrečių darbų Prancūzijos žmonėms, energijos, kurią jis (šiems darbams) atiduoda”, – sakė atstovas spaudai.

C. ir N.Sarkozy santuoka toli gražu nebuvo darni. 2005 metais jie buvo išsiskyrę keliems mėnesiams, kai Cecilia su vienu reklamos kompanijos vadovu pabėgo į Niujorką. N.Sarkozy taip pat susitikinėjo su kita moterimi, kol susitaikė su savo žmona.

Tačiau ir nuo gegužės, kai N.Sarkozy buvo išrinktas prezidentu, jie retai pasirodydavo kartu. Cecilia niekada nepersikėlė gyventi į Eliziejaus rūmus, o paskutinį kartą viešai buvo matyta rugsėjo mėnesį per savo pirmojo vyro, televizijos pranešėjo Jacques`o Martino (Žako Marteno) laidotuves.

„Ji nenorėjo dalyvauti prezidentiniame ar viešame gyvenime. Tai buvo neišvengiama”, – teigė N.Sarkozy partijos UMP narys Partrickas Balkany (Patrikas Balkanis), kuris su savo žmona Isabelle (Izabel) artimai bičiuliavosi su buvusiais sutuoktiniais.

„(2005 metais) ji išvyko ir vėl sugrįžo. Jai grįžus, jie tikrai manė, kad galės pradėti viską nuo pradžių. Tačiau jiems nepavyko. Tai įprastas dalykas, bet visada liūdna, kai kas nors išsiskiria”, – teigė jis.

Paskelbus žinią apie skyrybas, N.Sarkozy išvyko į Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą Lisabonoje. Cecilia pastarosiomis dienomis buvo pastebėta Paryžiuje vairuojanti savo automobilį „Mini Cooper” ir apsiperkanti prieš savo 20 metų dukters Jeanne-Marie (Žanos Mari) vestuves.

Cecilia ir N.Sarkozy pirmą kartą susitiko 1984 metais, kai Nicolas, tuo metu ėjęs Paryžiaus priemiesčio Neji mero pareigas, sutuokė Cecilią Albeniz su J.Martinu. Po 12 metų jie susituokė patys, iš pirmųjų santuokų turėdami po du vaikus.

Cecilia Sarkozy, kuri turi teisininkės išsilavinimą ir dirbo modeliu, parlamento asistente ir savo vyro patarėja ministerijoje, neslėpė, kad jai nepatinka tradicinės prezidento žmonos pareigos.

Per interviu prieš rinkimus ji sakė, kad mintis apie pirmąją ponią „jai kelia nuobodulį”.

„Norėčiau vaikščioti su kaubojiškais batais ir kareiviškomis kelnėmis. Aš netinku šablonams”, – sakė ji.

Jos nepasitenkinimas tapo akivaizdus, kai ji su savo vyru neišvyko į kelis užsienio vizitus. Rugpjūčio mėnesį ji taip pat atsisakė dalyvauti vakarienėje su JAV prezidentu George`u W.Bushu (Džordžu V.Bušu).

Prieš dvi savaites jį įžeidė Bulgariją, kai atsisakė su savo vyru atvykti į Sofiją atsiimti apdovanojimo už pagalbą išlaisvinat Libijoje kalintus medikus.

N.Sarkozy yra viešai kalbėjęs apie savo emocinę priklausomybę nuo žmonos ir troškimą jai įtikti. Po jų išsiskyrimo 2005 metais jis taip pat sakė, kad yra „sukrėstas iki gelmių”.

Trečiadienį sakydamas kalbą apie skurdą, prezidentas paminėjo „vienatvės slėgimą, kuris kyla tada, kai neturi šalia draugiškos ausies, palaikymo, kito žvilgsnio; vienatvę, kuri priverčia tave pamiršti, ką reiškia mylėti ir būti mylimam”.

„Prancūzija myli Cecilią, ir ne tik dėl jos elegancijos. Prancūzai ją myli, nes ji parodė maišto ir laisvės dvasią”, – pažymėjo žurnalo „L’Express” redaktorius Christophe`as Barbier (Kristofas Barbjė).

„Dabar prasideda nauja N.Sarkozy era, be Cecilios. 2005 metais atrodė, kad išsiskyrimas tikrai išmušė jį iš vėžių, bet šį kartą tai nėra taip akivaizdu. Jis yra profesionalas, jis yra prezidentas, ir būtent tai yra pirmoje vietoje”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.