Panevėžyje prasideda festivalis „Alternatyva 2007 – Tolerancija”

Šiandien Panevėžyje prasideda žymaus smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio ir organizacinės grupės rengiamas festivalis „Alternatyva”. Festivalio globėjas – Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas, viena rėmėjų – Panevėžio miesto savivaldybė.
Pasak renginio organizatorių, jau šeštus metus Lietuvoje vykstantis festivalis „Alternatyva” siekia sukurti alternatyvią terpę įvairių žanrų klasikinei ir populiariajai aukšto meninio lygio muzikai bei kitoms meno rūšims, o kartu – suteikti galimybę su jomis susipažinti kuo didesnei ir įvairesnei auditorijai. Kasmet festivaliu stengiamasi atkreipti visuomenės dėmesį į kurį nors aktualų sociokultūrinį aspektą. Šių metų tema – tolerancija.
„Kultūrinis tobulėjimas nepriklauso nuo amžiaus, rasės ar lyties, požiūrių ar gyvenamosios vietos: svarbu norėti pamatyti, patirti, pajausti kokybišką meną. Tereikia noro, o festivalis „Alternatyva” kiekvienam suteiks visas galimybes. Čia atsiskleidžia festivalio temos – tolerancija – esmė”, – teigia organizatoriai.
Šeštasis festivalis apima visą Aukštaitijos regioną ir vyksta net aštuoniuose Aukštaitijos miestuose: Panevėžyje, Utenoje, Ukmergėje, Anykščiuose, Kėdainiuose, Zarasuose, Kaune ir Vilniuje. Spalio ir lapkričio mėnesiais jau suplanuoti 35 alternatyvūs renginiai – koncertai, parodos, poezijos ir pokalbių vakarai, filmų peržiūros. Apie trečdalį renginių bus nemokami.
Spalio 18 dieną Panevėžio muzikiniame teatre vyksiančiame festivalio „Alternatyva 2007-Tolerancija” atidarymo renginyje panevėžiečiams ir miesto svečiams koncertuos pasaulinio garso fortepijono virtuozas Volkeris Banfieldas (Vokietija), Klaipėdos kamerinio orkestras (dirigentas Saulius Sondeckis).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.