BBC sumažins 1 800 darbo vietų dėl pokyčių žiniasklaidos rinkoje

Britanijos žiniasklaidos priemonių korporacija BBC numato sumažinti 1 800 darbo vietų ir sujungti televizijos, radijo ir interneto kryptis, siekdama atitikti televizijos „skaitmeninės eros” reikalavimus.
Kompanija pranešė, kad sumažins 2 500 darbo vietų, bet padidins etatų skaičių tomis kryptimis, kurios leis jai teikti klientams informaciją ten, kur jie norėtų ją gauti.

Labiausiai bus sumažintas naujienų departamentas, praneša korporacija, kuri jau sumažino beveik 4 000 darbo vietų 2005 metais.

Pasak BBC darbuotojų, personalo nuotaikos niūrios, ir profsąjungos, nuogąstaudamos, jog gali pablogėti darbo kokybė, prašo, kad su jomis susitiktų bendrovės atstovai, priešingu atveju grasina pradėti streiką.

Korporacija aiškina, kad turi prisitaikyti prie naujų sąlygų žiniasklaidos paslaugų pasaulyje, ir pastaruoju metu ėmė teikti keletą naujų televizijos, radijo ir interneto paslaugų, siekdama atitikti kuo didesnės auditorijos interesus.

„Žiniasklaidos priemonės keičiasi, auditorija keičiasi”, – sakė BBC generalinis direktorius Markas Thompsonas (Markas Tompsonas).

„Lengvai būtų galima pasakyti, kad šios revoliucijos tempai per greiti korporacijai BBC… bet, aš manau, kad mes matome ir čia, ir visame pasaulyje, kokią kainą tenka mokėti už, atrodytų, patikimo varianto pasirinkimą”.

Nuo valstybės nepriklausomą BBC finansuoja Didžiosios Britanijos gyventojai specialiais mokesčiais, kuriuos sumoka televizorių savininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.