„Šiauliuose” – ir traumos, ir naujokai

Pergalingai jubiliejiniame, penkioliktajame, Lietuvos krepšinio lygos čempionate dalyvaujančios „Šiaulių” komandos vadovai sukirto rankomis su peržiūroje dalyvavusiu amerikiečiu gynėju Jose Olivero. Jis ekipoje bus antras legionierius.

Klubo direktorius Adomas Klimavičius sakė, kad su 22 metų 186 cm ūgio gynėju sutartis dar nepasirašyta, bet suderėta dėl visų smulkmenų: „Liko patvirtinti kontraktą parašais.”

Panoro likti klube

„Šiaulių” treneris Robertas Kuncaitis teigė, jog amerikietis pajėgus pakeisti į Ispaniją išvykusį Darių Pakamanį: „Jose yra greitas, norintis kautis ir laimėti krepšininkas. Jis universalus – sugeba ne tik mesti, bet ir prasiveržti, perduoti kamuolį draugams, todėl bėdai ištikus galės būti ir įžaidėjas.”

J.Olivero „Šiaulių” ekipoje debiutavo šeštadienį per dvikovą su „Sakalais”. Prie klubo pergalės (101:73) jis prisidėjo 14 taškų (3-4/7), 5 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais. „Treneri, noriu likti jūsų vadovaujamoje komandoje”, – po debiuto R.Kuncaičiui sakė krepšininkas.

Lyderis negalės žaisti

Per minėtas rungtynes su „Sakalais” šiauliečiai neišvengė ir nuostolių – ranką susižeidė vienas komandos lyderių Donatas Zavackas, todėl artimiausias savaites jis bus priverstas sėdėti ant atsarginių žaidėjų suolelio. Dar tą patį vakarą medikai konstatavo, kad krepšininkui plyšo dešinės rankos bevardžio piršto sausgyslė.

„Šešias savaites pirštui reikės įtvaro”, – tokį verdiktą išgirdo D.Zavackas.

Puolėjas susižeidė per trečią kėlinį gaudydamas kamuolį. „Tik pamačiau, kad pirštas atsidūrė po kamuoliu”, – sakė krepšininkas. Medikai patarė D.Zavackui neoperuoti sužeisto piršto – tada greičiau sugrįš į aikštę. „Apmaudu, buvau visai neprastos sportinės formos”, – atsiduso į gimtąją Klaipėdą sugrįžęs žaidėjas.

„Šiaulių” komandos gydytojas Edvardas Liutkus patvirtino, kad sužeistą pirštą pusantro mėnesio turės laikyti įtvaras. „Galbūt į aikštę Donatas grįš ir anksčiau, bet privalės žaisti su įtvaru, – kalbėjo gydytojas. – Kaip bus, pamatysime, nes tokių traumų gijimas priklauso nuo individualių savybių.”

Išėjo Darius, sugrįžo Marius

Kaip jau skelbėme, praėjusią savaitę 25 metų 192 cm ūgio „Šiaulių” gynėjas Darius Pakamanis, kurį ekipai buvo paskolinęs „Lietuvos rytas”, nutarė toliau siekti karjeros užsienyje. Iki sezono pabaigos jis rungtyniaus Ispanijos krepšinio lygos Valjadolido „Grupo Capitol” komandoje.

Praėjusį sezoną D.Pakamanis pradėjo „Lietuvos ryto” ekipoje, bet paskui grįžo į „Šiaulius”. Naujo stratego R.Kuncaičio treniruojamoje komandoje patyręs gynėjas sužaidė kelerias rungtynes, tačiau Vilniaus ir Šiaulių klubų vadovai sutarė išleisti krepšininką į Ispaniją.

„Darius mums atidavė daug metų, todėl džiaugiamės, kad kyla aukštyn, – teigė „Šiaulių” klubo direktorius A.Klimavičius. – Krepšininkų branda netrunka ilgai, tad jiems reikia užsidirbti. Linkime Dariui sėkmės.”

Atsisveikinę su D.Pakamaniu ULEB taurės turnyrui besirengiantys „Šiaulių” vadovai iškart nusprendė sustiprinti komandą 195 cm ūgio 23 metų įžaidėju Mariumi Prekevičiumi. Praėjusį sezoną „Šiaulių” marškinėlius vilkėjęs krepšininkas pasirašė naują sutartį ir debiutavo šeštadienį Vilniuje per dvikovą su „Sakalais”.

Tarpsezonį žaidėją kvietė ne vienas užsienio klubas, bet M.Prekevičius neslėpė, jog norėtų rungtyniauti gimtinėje. Įžaidėjo draugė laukiasi kūdikio, todėl krepšininkas nusprendė likti kartu. „Šiauliai” – pažįstamas klubas, turintis gerą trenerį, subūręs labai pajėgią komandą, – sakė Rusijos, Italijos, Graikijos klubų viliotas M.Prekevičius. – Norėjau čia grįžti ir dėl to, kad žaisime ULEB taurės turnyre.”

Klubai buvo įspėti

Savaitgalį LKL čempionate dvi pergales iš eilės savo arenoje iškovojęs vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas” tapo vienvaldžiu LKL lyderiu. Vilniečiai 90:61 nugalėjo Panevėžio „Techasą” ir 90:57 sutriuškino Kauno „Aisčių-Atleto” komandą. „Lietuvos ryto” sąskaitoje – jau keturi laimėjimai.

Beje, LKL už nuostatų nesilaikymą įspėjo Vilniuje žaidusias minėtas „Atleto-Aisčių” ir „Techaso” komandas, nes abiejų krepšininkai vilkėjo raudonus marškinėlius. Kadangi raudona yra pagrindinė vilniečių aprangos spalva, taip buvo pažeisti LKL nuostatai.

Priminsime, kad pagal LKL nuostatus šeimininkai privalo vilkėti savo pagrindinę aprangą, o svečiai turi prie jų taikytis (jei šeimininkų marškinėliai šviesūs, apsirengti tamsius, ir pan.).

Už pirmą nusižengimą abi komandos buvo įspėtos. Už pakartotinį nusižengimą joms gresia 1000 litų bauda.

LKL čempionate antrąją vietą užimantys „Šiauliai” turi tris pergales. Šventė atėjo ir į Aloyzo Rudžio vadovaujamą Klaipėdos „Neptūno” klubą – jis po dviejų nesėkmių iškovojo pirmą pergalę. Uostamiesčio krepšininkai svečiuose 88:77 įveikė pergalių skonio dar nepatyrusią „Sūduvą-Arvi”. Marijampolės komandai tai buvo trečias pralaimėjimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.