Rusijos strateginiai bombonešiai ir toliau skraidys virš vandenynų, pareiškė Generalinio štabo viršininkas

Rusijos strateginiai bombonešiai „Tu-160” ir „Tu- 95?S” toliau skraidys virš Arkties, Atlanto ir Ramiojo vandenyno, nors JAV tai vertina neigiamai, pareiškė trečiadienį žurnalistams šalies ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas armijos generolas Jurijus Balujevskis.
Komentuodamas praėjusią savaitę Maskvoje viešėjusios JAV valstybės sekretorės Condoleezzos Rice (Kondolizos Rais) pareiškimą, kad Rusijos bombonešių skrydžiai neprisideda prie saugumo pasaulyje, generolas pabrėžė, kad Rusija tai darė ir darys, nepažeisdama tarptautinių reikalavimų, keliamų skrydžių organizavimui.

Generolas pridūrė, kad praėjusį antradienį rusų lėktuvai tokius skrydžius vykdė netoli Didžiosios Britanijos, lydimi šios šalies ir Norvegijos naikintuvų.

„Tai – normali praktika. Taip buvo, yra ir bus”, – pareiškė generolas.

Sprendimą atnaujinti Rusijos strateginės aviacijos skrydžius į tolimus rajonus birželį priėmė prezidentas Vladimiras Putinas.

„Mes nutarėme atnaujinti Rusijos strateginės aviacijos skrydžius ir vykdyti juos nuolatos”, – pareiškė jis žurnalistams po bendrų karinių pratybų su Kinija ir keturiomis Vidurio Azijos valstybėmis Rusijos Uralo kalnuose.

„Nuo šios dienos kovinis budėjimas bus reguliarus, jis yra strateginio pobūdžio”, – sakė prezidentas.

V.Putinas nurodė, kad Rusija nuo 1992 metų vienašališkai nutraukė strateginės aviacijos skrydžius.

„Deja, mūsų pavyzdžiu pasekė ne visi, kitų šalių strateginės aviacijos skrydžiai tęsiasi, – pažymėjo jis. – Tai kelia tam tikrų problemų Rusijos Federacijos saugumui užtikrinti”.

V.Putinas pabrėžė, kad „strateginės aviacijos kovinis budėjimas bus organizuojamas Rusijos Federacijos laivininkystės ir ekonominės zonos rajonuose”. „Tikiuosi, partneriai supras šį Rusijos žingsnį”, – pridūrė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.