Juščenka reikalauja greičiau pradėti Rados darbą, išrinkti premjerą ir parlamento pirmininką

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka paragino pirmalaikių parlamento rinkimų nugalėtojus skubiai pradėti rengtis pirmajam Rados posėdžiui, kuriame būtina nedelsiant sudaryti koaliciją, išrinkti parlamento pirmininką ir patvirtinti vyriausybės sudėtį, sakoma prezidento pareiškime.
Rinkimuose rugsėjo 30 dieną daugumą balsų – 228 iš 450 gavo prezidentą remiančios jėgos – buvusios premjerės Julijos Tymošenko blokas ir partijų „Mūsų Ukraina” ir „Liaudies savigyna” susivienijimas, kurie jau pareiškė, kad sudarė daugumos koaliciją.

„Spalio 15 dieną Julijos Tymošenko blokas ir „Mūsų Ukraina” ir „Liaudies savigyna” susivienijimas pateikė Ukrainos prezidentui savo bendrą veiksmų planą ir pareiškė, kad yra pasirengę sudaryti koaliciją. Tikiuosi, kad prasidėjus sesijai dauguma sudarys koaliciją”, – sakoma pareiškime, paskelbtame V.Juščenkos tinklalapyje www.president.gov.ua.

„Remdamasis Ukrainos Konstitucija pareiškiu, kad esu pasiryžęs, atsižvelgdamas į koalicijos siūlymus, teikti patvirtinti ministro pirmininko ir ministrų kabineto sudėties kandidatūras. Pavedu Julijos Tymošenko blokui ir „Mūsų Ukraina ir „Liaudies savigyna” susivienijimui vykdyti būtinus Konstitucijos reikalavimus”.

Pagal anksčiau paskelbtus „oranžinių” jėgų tarpusavio susitarimus, teisė siūlyti ministro pirmininko kandidatūrą gaus tas koalicijos blokas, kuris surinko daugiausia mandatų, ir vienintelė JTB kandidatė yra jo lyderė J.Tymošenko.

Visi kiti postai naujojoje vyriausybėje bus pasidalyti po lygiai.

Pirmojo Rados posėdžio data dar nepaskelbta, bet JTB atstovai sakė, kad geriausias laikas būtų spalio 30 diena.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.