Madona pasirašė rekordinės vertės sutartį su „Live Nation Inc.”

JAV popdainininkė Madona (Madonna) pasirašė rekordinės vertės sutartį su Kalifornijoje įsikūrusia muzikos įrašų kompanija „Live Nation Inc.”, praneša BBC.

Madona yra pirmoji žvaigždė, pasirašiusi sutartį „viskas viename”, pagal kurią „Live Nation Inc.” įgijo teises į visus Madonos su muzika susijusius projektus: albumus, koncertinius turus, atributikos pardavimus, reklamos projektus, DVD leidybą, rėmimo sutartis, televizijos laidas ir filmus. Pranešama, kad dešimties metų trukmės sutarties vertė – 120 mln. JAV dolerių.

Prieš pasirašydama sutartį su „Live Nation Inc.” Madona nutraukė 25 metus trukusį bendradarbiavimą su muzikos įrašų kompanija „Warner Music”.

„Šiuo metu muzikos verslas keičiasi, ir aš – kaip atlikėja ir verslininkė – taip pat turiu keistis, – sakė Madona. – Pirmą kartą mano karjeroje mano muzika turi neribotų galimybių pasiekti mano gerbėjus. Niekada nenorėjau mąstyti ribotai, todėl ši nauja partnerystė man suteiks daug galimybių”.

Tuo tarpu „Live Nation Inc.” generalinis direktorius Maiklas Rapinas (Michael Rapino) sakė, kad jo kompanija „muzikos pramonei sukūrė naują verslo modelį”.

„Madona yra tikra dievybė, atlikėjo veiklos versle pavyzdys, – sakė jis. – Mūsų bendradarbiavimas – esminis įvykis muzikos pramonėje”.

Madona taip pat tapo „Live Nation Inc.” akcininke, tačiau šios dalies finansinės sąlygos neskelbiamos.

Pagal sutartį su „Warner Music” Madona dar turės išleisti vieną albumą, kuris turėtų pasirodyti ateinančiais metais.

Iki šiol Amerikoje vienos bendrovės užsiimdavo atlikėjų muzikos įrašais, o kitos – koncertų organizavimu, atributikos pardavimu ir kt. Tačiau mažėjantys albumų pardavimai paskatino muzikos pramonę keistis ir kurti įmones, kurios darytų viską.

„Muzikos pramonė nebesikoncentruoja vien tik į muzikos įrašus”, – sakė „Vivendi” generalinis direktorius Žanas Bernaras Levi (Jean-Bernard Levy).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.