Tikslas – apginti du titulus

Tik pirmadienį grįžęs iš praėjusį savaitgalį Estijoje vykusio ralio „Saaremaa 2007”, jauno ir perspektyvaus lenktynininko etiketės nenusikratantis 24 metų kaunietis V.Švedas mintyse jau lekia ralio „Kauno ruduo” trasomis. Pernai gimtajame mieste pergalę iškovojęs sportininkas sako tokio paties rezultato sieksiantis ir šiųmetėse lenktynėse.

„Pernykštę pergalę atsimenu labai puikiai. Jei tik leis galimybės, tą patį planuoju pakartoti šiemet ir niekam neperleisti nugalėtojo titulo, –

užtikrintai kalbėjo V.Švedas. – Estijoje turėjome nedidelę avariją, tačiau automobilis beveik nenukentėjo. Reikia tik kosmetiškai sutvarkyti kelis nereikšmingus trūkumus. Taigi kovoms „Kauno rudenyje” esame visiškai pasirengę.”

„Saaremaa 2007” ralio naktiniame greičio ruože be papildomų žibintų startavęs V.Švedas teigė vėliau dėl to smarkiai pasigailėjęs. Per lietų važiuojant mišku viename iš posūkių lenktynininkas neįvertino pažliugusios, slidžios kelio dangos, išlėkė iš trasos ir kelioms minutėms įstrigo griovyje. Automobilis nukentėjo tiek, kad ir serviso zonoje mechanikai galėjo jį sutaisyti lauko sąlygomis. Tačiau dėl incidento daug brangaus laiko praradęs V.Švedas su komanda priėmė sprendimą toliau nebevažiuoti, o patausoti techniką Kaune vyksiančiam raliui.

„Jei šiemet vėl tapčiau čempionu N4 klasėje, tai būtų jau treti metai iš eilės, kai užimu šią poziciją. Pagrindinis mano varžovas 2007-ųjų sezone yra Deividas Jocius. Esu paskaičiavęs, kad „Kauno rudens” ralyje neužleidęs Deivido į priekį, išsaugosiu čempiono titulą. Man jis gal net kiek svarbesnis nei pergalė ralyje, todėl gali būti, kad taktiką koreguosime priklausomai nuo to, kaip viskas klostysis per varžybas. Neatmetu, kad dėl čempiono titulo gali tekti paaukoti pergalę, tačiau kol kas dar tikrai per anksti apie tai kalbėti. Tiesiog manau, kad geriau tapti viso mūšio, o ne vienos kovos nugalėtoju”, – apie norą tapti dar kartą šalies ralio čempionu kalbėjo V.Švedas.

Jaunasis sportininkas teigė žinąs, kad keli greičio ruožai drieksis miesto gatvėmis. Į „Kauno rudens” ralį sugrįžusią seną tradiciją jis laiko itin sveikintina. V.Švedo manymu, tai lenktynes turėtų paversti dar patrauklesnėmis žiūrovams ir paskatinti kauniečius bei miesto svečius prisijungti prie sirgalių, stebinčių ralio meistrų dvikovas toliau nuo miesto esančiuose greičio ruožuose.

„Gal penktadienį pažiūrėję į senamiesčio gatvėmis skriejančius bolidus žmonės norės ir savaitgalį pratęsti ralio ritmu – atvyks pasižiūrėti ralio ir šeštadienį, kuris vyks žvyriniuose greičio ruožuose. Palaikymas nuteikia sportininkus kovoti iš paskutiniųjų ir paverčia lenktynes dar azartiškesnėmis”, – dėstė V.Švedas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.