Nuolaidų korteles pamiršta dažnas

Lietuvoje beveik pusė žmonių, kurie turi nuolaidų korteles, jomis arba apskritai nesinaudoja, arba naudojasi tik kartais.Dažniausia permokėjimo už įsigyjamas prekes ar paslaugas priežastis – paprasčiausias užmaršumas. Duomenys, kad 43 proc. žmonių nepasinaudoja jiems priklausančiomis nuolaidomis, buvo gauti po apklausos internetu, kurią vykdė SEB Vilniaus bankas. Šeštadalis apklaustųjų dėl įvairių priežasčių apskritai niekada nesinaudoja savo nuolaidų kortelėmis.

„Išsamių tyrimų ar analizių apie nuolaidų kortelių naudojimą Lietuvoje nėra atlikta, tačiau turėjome nuojautą, kad daugelis vis tik neišnaudoja jiems priklausančių nuolaidų. Yra įvairių versijų, kodėl taip atsitinka, tačiau manome, kad labai dažnai kalta yra paprasčiausia žmogiška priežastis – reikiamu momentu kortelės paprasčiausiai užmirštamos”, – sakė SEB Vilniaus banko Mokamųjų kortelių departamento direktorė Audronė Narkauskienė.

Tačiau rinkoje jau egzistuoja produktai, padedantys neužmiršti priklausančių nuolaidų. Pavyzdys – „SEB Laisvalaikio” debeto kortelė, kuri yra ir tradicinė mokamoji, ir nuolaidų kortelė. Nuo daugelio kitų ji skiriasi ir tuo, kad ant jos yra savininko nuotrauka.

„Tokios kortelės turėtojui nepasinaudoti nuolaidomis dėl užmaršumo gana sudėtinga. Padavęs banko kortelę atsiskaityti pardavėjui, padavėjai ar konsultantui žmogus bus tikras, kad šie pritaikys nuolaidą, taigi už prekę ar paslaugą mažesnė kainą garantuota. Kaskart susimokant už prekes ar paslaugas atkris papildomas rūpestis galvoti, ar šioje vietoje priklauso nuolaida”, – pabrėžia A. Narkauskienė.

Naujoji kortelė užtikrina galimybę naudotis didžiausio šalyje nuolaidų tinklo „Laisvalaikis” pranašumais. Jau penktus metus skaičiuojantis „Laisvalaikio” tinklas apima net keturis šimtus partnerių aptarnavimo vietų. Tai – kavinės, restoranai, naktiniai klubai, drabužių ir avalynės parduotuvės, sporto klubai, kino teatrai, kelionių agentūros ir daugelis kitų vietų, kur prekėms ir paslaugoms taikomos nuolaidos svyruoja tarp 5 ir 100 procentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.