Atliekų monstras surijo šimtą maišų šiukšlių

Per savaitgalį surengtą aplinkosaugos akciją „Išvalykime Pažaislį” ne tik sutvarkyta aplinka, bet, tikimasi, išjudinta ir šiukšlintojų sąžinė. Akcija pritraukė apie 200 gamtai neabejingų dalyvių.

Lietuvos žaliųjų judėjimo, Aplinkos ministerijos ir Kauno miesto savivaldybės surengtoje akcijoje „Išvalykime Pažaislį” aktyviai dalyvavo Kauno mokyklų ir gimnazijų moksleiviai, studentai, bendruomenė, Kauno technologijos universiteto žygeivių klubo „Ąžuolas” savanoriai.

Prie įvažiavimo į Pažaislio parką iš surinktų atliekų pastatytas monstras – priekaištas miestą šiukšlinantiems kauniečiams. „Kaunieti, aš tavo vaikas”, – paliktas užrašas prie šiukšlių skulptūros, kuriai sukurti panaudota šimtas akcijos metu surinktų atliekų maišų.

„Pavasarį surinkome visas šiukšles, o dabar vėl išvydome gana liūdną vaizdelį: mėtosi alaus skardinės, sidro buteliai. Čia mėgsta rinktis jauna publika, ieškanti nuošalesnių vietelių. Gaila, kad rekreacijos zonoje jie palieka visas šiukšles”, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Jis vylėsi, kad panašios akcijos pakeis jaunimo požiūrį ir jie miesto nebešiukšlins.

Į parke augusio, bet jau nupjauto storiausio Kauno apskrities ąžuolo kelmą buvo pasodintas naujas ąžuoliukas. Jis turėtų simbolizuoti viltį, kad Kauno gyventojai nebus abejingi savo miesto parkų likimui.

Nors Pažaislio miško parkas yra reprezentacinė Kauno vieta ir jam tvarkyti nuolat rengiamos talkos, nemažai gausių šio parko lankytojų nuolat čia palieka šiukšlių kur tik sumanę.

Ateityje tokių akcijų planuojama surengti ir kituose Kauno gamtos kampeliuose, kuriuos reikia vaduoti nuo žmonių paliekamų šiukšlių. Kleboniškyje, Panemunėje, Kauno marių pakrantėse ties Palemonu padėtis dar prastesnė nei Pažaislio miško parke. Kita talka numatyta pavasarį Kleboniškio miško parke

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.