Politiko mintys supykdė miesto valdžią

Praėjusią savaitę vieno Savivaldybės tarybos nario vieši pamąstymai, esą Klaipėdoje priimant sprendimus visiškai nepaisoma miesto bendruomenės nuomonės, o visuomeninės tarybos ne tik kad neveikia, bet jų ir visai nėra, sulaukė audringos miesto valdžios reakcijos.

Pasak Savivaldybės administracijos Socialinio departamento direktorės Nijolės Laužikienės, vadinamųjų visuomeninių tarybų misija – į svarbių sprendimų priėmimo procesą, taip pat nustatant miesto plėtros strategiją bei pagrindines kryptis įtraukti aktyvius miesto bendruomenės bei įvairių nevyriausybinių organizacijų atstovus.

„Prie miesto Tarybos yra sudarytos Jaunimo reikalų, Sveikatos, Sporto, Tautinių mažumų bei Kultūros ir meno tarybos. Visos jos gana aktyviai veikia, jų nariai pagal savo kompetenciją dalyvauja formuojant politiką mano minėtose srityse, nustato prioritetus, priima sprendimus strategijos formavimo klausimais, kelia problemas visais jiems aktualiais klausimais. Pavyzdžiui, pernai Jaunimo taryba merui įteikė šešis pareiškimus, kurie buvo nukreipti specialistams analizuoti”, – pasakojo N. Laužikienė.

Tarybos veiklumas, jos įsitikinimu, pirmiausia priklauso nuo jos narių aktyvumo.

Departamento direktorę ypač nustebino politiko samprotavimai apie tai, neva visiškai neaišku, kas suteikė įgaliojimus Kultūros ir meno tarybai priimti sprendimus dėl kultūros magistro žiedų įteikimo.

„Tai – visiška nesąmonė. Pati miesto Taryba yra patvirtinusi kultūros magistro vardo suteikimo tvarką. Vadovaudamiesi ja, sprendimą priima Kultūros ir meno taryba, meras ir Kultūros skyriaus vedėjas. Be to, pretendentus į kultūros magistrus siūlo ne kas kitas, o visuomeninės organizacijos. Savivaldybės administracija teise siūlyti pretendentą nė karto nėra pasinaudojusi”, – sakė N. Laužikienė.

Vicemerės Juditos Simonavičiūtės teigimu, kol kas nėra priimta ir sprendimo dėl Klaipėdos savivaldybei siūlomų „Geotermos” akcijų. „Yra tam tikra situacija, kurią išpainioti turėtų valstybė. Kol ji to nepadarė, tol Tarybai nesiūloma apsispręsti”, – sakė ji.

Pasak vicemerės, jei Klaipėda iškart būtų sutikusi perimti „Geotermos” akcijas, tai kartu su jomis būtų atitekusios ir milžiniškos bendrovės skolos.

„Norėdami jas padengti turėtume didinti šilumos tarifus, o tai gultų ant klaipėdiečių pečių”, – tikino J. Simonavičiūtė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.