„Gala” kino festivalis rinktinius filmus siūlys visus metus

Nuo šiol kino mėgėjams nebereikės rūpintis, kaip operatyviai pamatyti naujus pasaulyje sužibėjusius nepriklausomų kino studijų filmus. Net ir dirbantys žmonės pomėgį kinui nesunkiai galės suderinti su savo užsiėmimais ir tuo pačiu suspėti pamatyti labiausiai vertas dėmesio juostas. Šias galimybes atvers lapkričio mėnesio pabaigoje Vilniuje prasidedantis naujas, originalaus modelio „Gala” kino festivalis.
Nuo lapkričio iki birželio mėnesio paskutinę kiekvieno mėnesio savaitę į Lietuvą atkeliaus nauji ir įvairūs kino filmai iš viso pasaulio, kurie bus demonstruojami „Coca Cola Plaza” kino centro salėse. Per septynias festivalio dienas kiekvieno mėnesio pabaigoje organizatoriai pateiks vidutiniškai penkis filmus. Jau pirmaisiais metais žiūrovai pamatys keturias dešimtis geriausių nepriklausomo kino pavyzdžių.
Šio paskutinės savaitės kino festivalio repertuaru rūpinasi vienu didžiausiu kino meno autoritetų Lietuvoje laikomas kritikas ir apžvalgininkas Edvinas Pukšta. „Gala” festivalį organizuoja M.P.3 vadybos agentūros specialiai šiam projektui suformuota kompanija „ShowNet Entertainment”.
Pirmą kartą rengiamo festivalio mecenatu tapo bendrovė TEO LT, AB, kurios teikiamos paslaugos – skaitmeninės televizijos „Gala” – vardas tapo šio projekto pavadinimo dalimi. „ShowNet Entertainment” vadovo Vaido Stackevičiaus nuomone, skaitmeninę televiziją „Gala” ir naująjį festivalį sieja kokybiškas turinys ir dėmesys kino mėgėjams.
Naujasis festivalis pateiks filmus iš visų penkių žemynų. Jame naujų, jaunų, talentingų ir kylančių kino režisierių darbai bus rodomi kartu su jau pripažinimą pelniusių kūrėjų juostomis. Festivalio programos sudarytojo Edvino Pukštos teigimu, atrenkant filmus į „Gala” kino festivalį lems jų populiarumo rodikliai užsienyje, į programą pateks svarbiausiuose tarptautiniuose festivaliuose sužibėję filmai, prestižiniams prizams nominuotos ir juos iškovojusios juostos.
„Žinoma, turės įtakos ir bendras meninis filmo lygis, išradingumas, novatoriškumas, siužeto aktualumas ir tiesiog įdomumas”, sakė Edvinas Pukšta, kiekvienais metais įvairiuose pasaulio kino festivaliuose pats peržiūrintis kelis šimtus nepriklausomų kino studijų filmų. Pasak festivalio programos direktoriaus, bus kreipiamas dėmesys ir į užsienio kino specialistų recenzijas, kurios nebūtinai turės būti teigiamos.
Prisiderinti prie filmų kelionių grafiko po pasaulį ir juos operatyviai atvežti į Lietuvą būtent ir leis festivalio tęstinumas. Organizatoriai tikisi, kad žiūrovai greitai pamėgs naująjį festivalį ir įvertins jo privalumus. „Kurdami festivalį išsikėlėme du svarbiausius kriterijus – filmų kokybę ir patogumą žiūrovui. Pagal tai šį sumanymą ruošėme dvejus metus, kad jis taptų kuo patrauklesnis žiūrovui. Neabejojame, kad pavyko sukurti išties įdomų modelį”, sakė „Gala” festivalio direktorius Vaidas Stackevičius.
Lietuvių sukurta nauja kino festivalio formulė rodyti filmus paskutinę kiekvieno mėnesio savaitę visą kino sezoną yra novatoriška ir unikali pasauliniu mastu. „Bent jau mums analogiško festivalio modelio pasaulyje dar nepavyko rasti”, teigė Vaidas Stackevičius. Festivalio direktorius įsitikinęs, kad „Gala” festivalis ateityje turi galimybių tapti pagrindiniu kino renginiu Lietuvoje.
Lapkričio 23 dieną Vilniuje kino centre „Coca Cola Plaza” įvyks pirmieji „Gala” kino festivalio seansai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.