Birštono merą buvę bendražygiai verčia iš posto

Žymiausio Lietuvos socialdemokrato vardą pelnęs Birštono meras 71 metų Antanas Serafinas Zenkevičius pašalintas iš partijos, surinkti parašai jo interpeliacijai.
Pašalinti A.S.Zenkevičių iš partijos nusprendė Socialdemokratų partijos Birštono skyriaus taryba. Ji apkaltino A.S.Zenkevičių statuto nesilaikymu, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

Į Birštono tarybą išrinkti socialdemokratai jau anksčiau atsiribojo nuo politikos senoliu vadinamo savivaldybės vadovo, o šios partijos statutas numato, kad meras privalo priklausyti frakcijai.

Buvę bendražygiai merui pateikė dar vieną nemalonią staigmeną – jie surinko reikiamą parašų skaičių po interpeliacijos tekstu. Iš pareigų siūloma atleisti ir abu jo pavaduotojus.

„Situacija taryboje nevaldoma”, – kalbėjo buvusi Birštono merė, socialdemokratė Nijolė Dirginčienė.

Birštono kairieji buvo nusprendę mere rinkti N.Dirginčienę, tačiau ji poste išsilaikė tik 33 dienas. Vėliau A.S.Zenkevičius subūrė opoziciją ir laimėjo kurorto vadovo rinkimus.

A.S.Zenkevičius neketina atsistatydinti ir nenori skųstis dėl buvusių bendraminčių sprendimo pašalinti jį iš partijos.Politikas tik nerimauja, kad jį palaikę tarybos nariai įvairiais nešvariais būdais gali būti pervilioti į kitą barikadų pusę.

Norą jo atsikratyti meras sieja su įvairių struktūrų planais pigiai įsigyti Birštone parduodamą turtą, kurio kaina pastaraisiais metais išaugo kelis kartus

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Birštono merą buvę bendražygiai verčia iš posto"

  1. u-bot2

    Truputy stebina zmoniu noras nestabilumo ,ypac Birstone-mieste kuris yra ir uzsienieciu lankomas is vokietijos ,lenkijos,latvijos.siaip matau ,kad meras rupinasi miestu,nors smulkmenu nezinau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.