Klaipėdos universitetui toliau vadovaus V.Žulkus

Klaipėdos universiteto rektoriumi ketvirtadienį antrajai kadencijai perrinktas profesorius Vladas Žulkus. Iškart po rinkimų jis paskyrė ir keturis prorektorius, tarp kurių du – visiškai nauji.
Kaip rašo dienraštis „Klaipėda”, į senato posėdį, kurio metu buvo rinktas universiteto vadovas, jo nariai susirinko itin gausiai. Iš 40 senatorių rinkimuose nedalyvavo vos trys.

Kad būtų išrinktas rektorius, pasiūlytai kandidatūrai turi pritarti daugiau nei pusė senatorių.

62 metų istorijos profesoriaus V.Žulkaus kandidatūrą slapto balsavimo metu palaikė 25 senato nariai.

Nors ketvirtadienį įvykę rektoriaus rinkimai – penktieji Klaipėdos universiteto istorijoje, šį postą užėmė tik trys profesoriai: Donatas Švitra, Stasys Vaitekūnas ir V.Žulkus. Du rektoriai – V.Žulkus ir S.Vaitekūnas buvo perrinkti antrajai kadencijai.

Perrinktas rektoriumi V.Žulkus nusprendė dviejų prorektorių komandos narių nekeisti. Studijų prorektorius vėl bus profesorius Vaidutis Laurėnas. Profesorius Rimantas Didžiokas taip pat paliktas tose pačiose plėtros ir tarptautinių ryšių prorektoriaus pareigose.

Buvo paskirtas naujas infrastruktūros prorektorius. Vietoje šiose pareigose nepanorusio likti docento Adolfo Brėskio V.Žulkus paskyrė iki šiol 12 metų Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakulteto dekanu dirbusį docentą Antaną Lukoševičių.

Universitetas pagaliau vėl turės mokslo ir meno prorektorių, kuris, mirus profesoriui Benediktui Tilickiui, kelis mėnesius buvo laisvas. Naujuoju mokslo ir meno prorektoriumi paskirtas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto vyresnysis patarėjas, fizikas profesorius Alfonsas Ramonas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.