Per amerikiečių operaciją Irake žuvo 15 moterų ir vaikų

JAV kariškiai penktadienį sakė, kad per antskrydį ir sausumos operaciją, kurie buvo surengti į šiaurę nuo Irako sostinės, žuvo 15 moterų ir vaikų.

„Ketvirtadienį per operaciją Sarsaro ežero regione į šiaurę nuo Bagdado žuvo 19 įtariamų sukilėlių ir 15 moterų bei vaikų”, – sakė JAV kariškių atstovas.

Kariškių pranešime teigiama, kad žvalgybos duomenys rodė, jog šiame rajone vyksta „al Qaeda” narių susitikimas.

„Žvalgybos elementai pastebėjo ir patvirtino veiklą, sutampančią su pranešimais, todėl paramos orlaivis atakavo taikinį”, – teigiama jame.

Minimoje vietoje žuvo keturi įtariami sukilėliai, tačiau likę pirmojo susitikimo dalyviai persigrupavo į kitą vietovę, esančią į pietus nuo Sarsaro ežero, kuris valdant diktatoriui Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui) buvo populiari žvejybos vieta.

Aplink pastatą, kur persikėlė kovotojai, įvyko koalicijos pajėgų ir sukilėlių susišaudymas. Po to, „savigynos sumetimais paramos orlaivis paleido ugnį, kad atremtų priešo grėsmę”, – teigė JAV kariuomenė.

„Apžiūrėjusios vietovę, sausumos pajėgos nustatė, kad žuvo 15 teroristų, šešios moterys ir devyni vaikai. Du įtariamieji, viena moteris ir trys vaikai buvo sužeisti, o dar vienas įtariamas teroristas buvo suimtas”, – rašė JAV kariuomenė.

„Apgailestaujame, kad koalicijos pajėgoms mėginant išlaisvinti Iraką nuo terorizmo, nukentėjo ir žuvo civiliai gyventojai”, – sakė kariuomenės atstovas spaudai, majoras Bradas Leightonas (Bradas Leitonas).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.