Kviečia 39-oji Danės regata

Šeštadienį ir sekmadienį Klaipėdoje vyks tradicinė tarptautinė Danės irklavimo regata.

Varžybų organizatorius Liudvikas Mileška užsiminė, kad 1968 metų rudenį pavieniai irklavimo entuziastai surengė pirmąją regatą. Jie suteikė progą Lietuvos ir kitų šalių irkluotojams sezoną palydint išbandyti jėgas.

Per keletą dešimtmečių Danės regata tapo svarbiu tarptautiniu sporto renginiu, įtrauktu į FISA (Tarptautinės irklavimo federacijos) varžybų kalendorių. Tradiciškai regatoje varžysis irkluotojai iš Vilniaus, Trakų, Kauno, Šiaulių, Prienų, Birštono, taip pat svečiai iš Rusijos, Latvijos ir Estijos.

Regatoje dalyvaus per 300 sportininkų, iš jų apie pusšimtį klaipėdiečių.

Klaipėdos irkluotojai intensyviai ruošėsi regatai, o treneriai tikisi, kad dvi arba trys mūsų valtys laimės regatą.

Dideles viltis L.Mileška sieja su jaunių, merginų ir vaikinų, aštuonvietės įgulos irkluotojais, kurie rungtyniaus pasiskirstę į dvivietes. Treneris tikisi, jog klaipėdiečiai gausiai susirinks palaikyti saviškių per varžybas. Tradiciškai vyks ir senjorų varžybos. Nors jų yriai gal ir nebe tokie galingi, tačiau azarto ir kovos dvasios jiems netrūksta.

Regata šeštadienį prasidės 10.45 val., sekmadienį – 10 val.

Danės regatoje sportininkai tradiciškai patikrina ir asmenines jėgas. „Regatoje vyrauja mažųjų valčių – vienviečių, dviviečių rungtys. Dažnai jų įgulas sudaro sportininkai, sezono metu irklavę keturvietes ar net aštuonvietes valtis, kuriuos pagal meistriškumą sunku išskirti.

„Plaukiant vienviete ar dviviete valtimi paaiškėja, kas yra kas, – sakė L.Mileška. – Tai sustiprina varžybų intrigą – kiekvienas sportininkas siekia pasirodyti kuo geriau.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.