Atnešti spaudą kliudo ligos

Dėl pašto darbuotojų stygiaus dalis klaipėdiečių jau mėnesį laiku negauna laiškų ir užsisakytų laikraščių.

„Pasiimkite patys”

Lietuvininkų aikštės, Trilapio, Priestočio, S.Nėries, Liepų, J.Zembrickio gatvės namų gyventojai ir įmonės jau kelias savaites laiku negauna korespondencijos.

Vienos įmonės, esančios Trilapio gatvėje, vyriausioji buhalterė Ilona Radavičienė skundėsi, kad reikia mokėti įvairius mokesčius, sąskaitas, o laiškai neateina.

„Firma gauna svarbių dokumentų, kurie vėluoja savaitę. Užsisakome ir laikraščių. Bet jeigu juos atneša po savaitės, mums jie nebereikalingi”,- teigė buhalterė.

I.Radavičienė skambinusi ir į Klaipėdos centrinio pašto pristatymo skyrių, bet jai buvo pasiūlyta laiškus pasiimti pačiai.

„Mes mokame už pristatymą. Darbo metu aš neturiu laiko važiuoti dar į paštą pasiimti laiškų”,- piktinosi I.Radavičienė.

Išnešioja ir už dyką

Pasak Klaipėdos centrinio pašto pristatymo skyriaus viršininkę pavaduojančios Daivos Masiulienės, laiškų ir laikraščių pristatymas stringa dėl susirgusios laiškininkės.

„Mes neturime kuo pakeisti susirgusios darbuotojos.

Korespondenciją po darbo išnešioja kiti laiškininkai, bet jiems už tai niekas nemoka. Bet dauguma įmonių nedaro iš to problemos ir laiškus pasiima pačios”, – kalbėjo D.Masiulienė.

Klaipėdos centrinio pašto direktoriaus pavaduotoja Adolfina Mackevičienė teigė, kad laiškininkams už papildomą darbą mokami pinigai.

„Korespondenciją stengiamės pristatyti laiku. Susirgusią laiškininkę pakeičia kolegos”, – tvirtino A.Mackevičienė.

Sunkus darbas nevilioja

Pristatymo skyriaus viršininkę pavaduojanti darbuotoja minėjo, kad šiuo metu paštui trūksta bent dviejų trijų darbuotojų.

„Laiškininkai dirba sunkiai. Jų atlyginimas tik 500 – 800 litų. Daugelis darbuotojų jau kelerius metus dirba be atostogų. Todėl niekas ir nenori čia dirbti”, – apie stringantį pašto darbą kalbėjo D.Masiulienė.

Anot jos, jaunimas tokio sunkaus darbo nenori rinktis, o vyresni žmonės nesuspėja apeiti tiek namų. Korespondencijos vienam laiškininkui susidaro kartais po šešis kilogramus. Ją reikia išnešioti anksti rytą.

„Užvakar buvo atėję du nauji darbuotojai. Pasivaikščiojo su laiškininke, nesulaukė net darbo pabaigos ir spruko lauk”,- pateikė pavyzdį D.Masiulienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.