FST direktorius raportuoja apie sugautus šnipus

Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) direktorius Nikolajus Patruševas pranešė, kad nuo 2003 metų šalyje išaiškinta daugiau kaip 270 aktyviai veikusių užsienio žvalgybų kadrinių darbuotojų ir 70 agentų, rašo britų visuomeninis transliuotojas BBC.
Pasak A.Patruševo, 35 jų – Rusijos piliečiai.

FST direktorius patikslino, kad 14-os kadrinių darbuotojų ir 33 specialiųjų tarnybų agentų veikla demaskuota tik šiemet.

Užbėgta už akių dar šešių mūsų šalies piliečių veiksmams. Jie rengėsi perduoti užsienio specialiosioms tarnyboms žinias, prilyginamas valstybės paslapčiai”, – sakė FST vadovas.

Pastaruoju metu Rusija ir Vakarai reguliariai kaltina vienas kitą šnipinėjimu.

Antai pavasarį šaltiniai Britanijos valdžios struktūrose pranešė BBC, kad Rusijos specialiųjų tarnybų žvalgybinės veiklos Jungtinės Karalystės teritorijoje mastas pasiekė šaltojo karo laikų lygį.

Sprendžiant iš BBC korespondento Franko Gardnerio (Frenko Gardnerio) gautos informacijos, dabar Didžiojoje Britanijoje veikia daugiau kaip 30 identifikuotų žvalgų iš Rusijos.

Kremlių pirmiausia domina informacija apie tokius žinomus bėglius, kaip Borisas Berezovskis, duomenimis apie karinius objektus ir mokslo atradimus, vyriausybės darbą.

Rudenį analogišką pareiškimą paskelbė JAV atstovas. Nacionalinės žvalgybos direktorius Michaelas McConnellas (Maikas Makonelas) Kongrese pareiškė, kad Rusijos ir Kinijos žvalgybos reiškiasi labai aktyviai.

„Kinijos ir Rusijos užsienio žvalgybos – vienos iš agresyviausiai renkančiųjų duomenis apie dvigubos paskirties ir itin saugias sistemas, JAV objektus ir projektus, – sakė jis. – Jų pastangos prilygsta šaltojo karo lygiui”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.