Maskvos miesto teisme duoda parodymus „Bitcevo maniakas”

Maskvos miesto teisme trečiadienį toliau duoda parodymus vadinamasis Bitcevo maniakas Aleksandras Pičiuškinas, kaltinamas 49 žmogžudystėmis ir 3 pasikėsinimais nužudyti.
Antradienį duodamas parodymus teisme A.Pičiuškinas prisipažino įvykdęs keturias žmogžudystes ir atsisakė pripažinti vieno žmogaus nužudymą. Kaip tikimasi, kitame posėdyje jis padarys pareiškimą dėl dar 47 nusikaltimų, kuriais jis kaltinamas.

Praėjusiame posėdyje prokuratūros atstovai pateikė A.Pičiuškino kaltės įrodymus, po to teisiamasis pareiškė norą duoti parodymus.

Jis pranešė prisiekusiųjų teismui, kad pirmąją žmogžudystę įvykdė 1992 metais, būdamas 14-os. Jo auka buvo bendrakursis Michailas Odijčiukas. Po dešimt metų, pasak teisiamojo, jis įvykdė antrąją žmogžudystę.

„J.Proninas – tai jau buvo po dešimties metų, 2001 metų gegužės 17 dieną. Tą dieną aš pajutau, kad nesvarbu ką, bet turiu ką nors nugalabyti, – sakė A.Pičiuškinas.

Pasak kaltinamojo, J.Proninas tapo jo auka atsitiktinai. „Nebūtinai Proninas man buvo reikalingas. Aš turėjau nugalabyti žmogų, kurį jau pažinojau – tai daro didesnį įspūdį”, – sakė jis.

Žudikas prisipažino nužudęs mažiausiai 20 pažįstamų, gal ir daugiau.

A.Pičiuškinas pažymėjo, kad po kelių jo įvykdytų žmogžudysčių rajone, kur jis gyveno, kilo didelis triukšmas. „Daug kas apie dingusius žmones kalbėjo, kad juos kaukaziečiai pagrobė į vergiją”, – sakė A.Pičiuškinas.

Pasakodamas, kaip jis nusiviliodavo savo aukas į parką neva gedėdamas žuvusio šuns, žudikas pareiškė, jog tai „suartina žmones”. „Visais atvejais aš žudydavau tik dėl vienos priežasties. Žudydavau tam, kad pats gyvenčiau. Juk kiekviena mirtis sustiprina norą gyventi”, – kalbėjo teisiamasis.

„Aš iš tikrųjų nužudžiau 61 žmogų. 60 – Bitcevo parko teritorijoje”, – pridūrė jis.

Tardytojų duomenimis, A.Pičiuškinas žudė nuo 1992 iki 2006 metų, ypač aktyviai – šio laikotarpio pabaigoje. Dauguma jo aukų – vyrai, moterų – keturios: trys buvo nužudytos, į vienos gyvybę kėsintasi.

Bitcevo maniako bylą nagrinėja prisiekusiųjų teismas. Byloje figūruoja 41 nukentėjusysis ir 98 kaltinimo liudininkai.

VRM atstovai teigia, kad žiaurumu jis gali pranokti net pagarsėjusį maniaką Andrejų Čikatilą, kuriam 1994 metais buvo įvykdyta mirties bausmė už 53 žmonių nužudymą.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, kodėl taip siautėjo, A.Pičiuškinas pareiškė: „Tokia buvo padėtis”.

Pasak jo, jis planavo 64 žmogžudystes, tiek, kiek yra langelių šachmatų lentoje. Tačiau netrukus paneigė šiuos žodžius pareikšdamas, kad nebūtų liovęsis, jei jo nebūtų suėmę. „Nebūtų sučiupę, niekada nebūčiau sustojęs, niekada. Mane sugavę išgelbėjo daug gyvybių”, – kalbėjo žudikas.

Iš pradžių buvo kilę įtarimų dėl A.Pičiuškino psichinės sveikatos, tačiau teismo psichiatrijos ekspertizė pripažino jį visiškai pakaltinamu. Advokatas įsitikinęs, kad ekspertai klydo, ir tikisi prisiekusiųjų palankumo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.