„Darbiečiai” prašo VRK tarpininkauti siekiant sušvelninti V.Uspaskichui skirtą namų areštą

„Darbiečiai”, mojuodami Konstitucija, kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) prašydami tarpininkauti siekiant panaikinti ar sušvelninti į Seimo narius kandidatuojančiam Viktorui Uspaskichui skirtą kardomąją priemonę – namų areštą.
Darbo partijos pranešime teigiama, kad šiuo metu galiojantis teismo sprendimas, kuriuo yra apribota V.Uspaskicho judėjimo laisvė, ir prokurorų veiksmai neužtikrina kandidatams vienodų sąlygų rinkimų agitacijai ir taip „pažeidžia konstitucinę piliečio teisę būti išrinktam ir rinkti, susitikti su kandidatu bei teisingai apsispręsti balsuojant”.

VRK yra prašoma tarpininkauti V.Uspaskicho atstovų derybose su Generaline prokuratūra.

Finansinėmis machinacijomis įtariamas Darbo partijos įkūrėjas V.Uspaskichas spalio 21 dieną Dzūkijos rinkimų apygardoje vyksiančiame antrajame Seimo nario rinkimų ture susirungs su konservatorių iškeltu teisininku Kęstučiu Čilinsku.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį atmetė Generalinės prokuratūros skundą, kuriuo prokurorai siekė paskirti suėmimą ilgai Rusijoje besislapsčiusiam buvusiam ministrui ir „darbiečių” lyderiui Viktorui Uspaskichui, tačiau nepanaikino jam skirto namų arešto. Todėl V.Uspaskichas negali išvykti iš Kėdainių, kur yra deklaravęs gyvenamąją vietą.

V.Uspaskichas yra įtariamas byloje dėl jo vadovautos Darbo partijos apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie partijos pajamas ir jų naudojimą pateikimo Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Vyriausiajai rinkimų komisijai. Jis kaltu neprisipažįsta.

Anksčiau skelbta, kad prokurorų aptikta Darbo partijos „juodoji buhalterija” buvo vertinama maždaug 8 mln. litų, dabar, nepavirtintais žiniasklaidos duomenimis, kalbama apie 25 mln. litų.

Darbo partijos bylą prokurorai žadai baigti tirti iki Naujųjų metų.

Kėdainių verslininkas milijonierius V.Uspaskichas, kuriam dabar 48-eri, anksčiau dėl skandalų neteko ūkio ministro ir Seimo nario postų.

Vyriausioji rinkimų komisija užregistravo V.Uspaskichą kandidatu į laisvą vietą Seime, bet, prokurorų prašoma, panaikino jo, kaip kandidato, teisinę neliečiamybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

2 atsiliepimai į "„Darbiečiai” prašo VRK tarpininkauti siekiant sušvelninti V.Uspaskichui skirtą namų areštą"

  1. Lietuvos kilmes lietuvis

    Kokia geda pris visa pasauli, kad Lietuvoje ir kriminaliniai nusikalteliai, gali buti kandidatais i valdzia. Vai, vai ko sulaukem Lietuvoje. Tai ne demokratija,tai mafijozu apgaule. Jie/seimunai visi yra kriminaliniai nusikalteliai ir visi vieni kitus palaiko. Atrodo atejo laikas Lietuvos kilmes lietuviams imti sakes i rankas ir gelbeti Lietuva nuo prazuties.

  2. Drulia

    VRK užregistravo įtariamą finansų aferistą kandidatu į seimą. Turi leisti ir laisvĄ veiklą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.