Svajonių namas – iš pirmo karto

Sostinės verslininkas, reklamos bendrovės vadovas ir viešos įstaigos prezidentas Gediminas Grigaitis yra vienas iš tų laimingųjų, kuriam iš pirmo karto pavyko įsigyti savo svajonių būstą. Pasakodamas apie savo namus verslininkas juokauja – „pirkdamas namą pataikiau tiesiai į dešimtuką”.

G.Grigaitis su šeima į nuosavą namą sostinės pakraštyje, Kalino gyvenvietėje, atsikėlė gyventi prieš trejus metus. Vieno aukšto, 130 kvadratinių metrų namas, stovintis miško apsuptyje, šiandien verslininko yra vadinamas svajonių būstu.

„Kai 2004 metais su žmona ryžomės ieškoti naujos pastogės, vienintelis ir, ko gero, svarbiausias pasirinkimo kriterijus buvo sąlyga, jog namas būtų tik vieno aukšto. Galbūt, žiūrint iš šalies, jis atrodo nedidukas, tačiau viduje mūsų šeimai vietos tikrai netrūksta. O jeigu retsykiais tarp keturių sienų pasidaro ankštoka, pasivaikštau po 10 arų sklypą, apsuptą senų medžių, ir nuotaika vėl puiki”, – šypteli Vį „Bekelės fiesta” prezidentas.

Priešingai negu daugelis, G.Grigaitis įsikūrė visiškai baigtame statyti name, su pilna apdaila, įrengtomis komunikacijomis. Pasak verslininko, jiems buvo likę tik atsivežti baldus ir sutvarkyti kiemo aplinką. G.Grigaitis džiaugiasi, kad net interjero specialiai kurti nereikėjo, nes šiame name anksčiau gyveno vienas menininkas, kuris ir įgyvendino visus estetinius sprendimus.

„Man ir žmonai patiko, kaip jis parinko sienų apdailą, grindų dangą, sudėliojo kitus interjero akcentus. Patiko ir būsto suplanavimas. Žodžiu, atsikėlėme gyventi į visiškai įrengtą namą tiesiogine to žodžio prasme”, – pasakojo vienos reklamos bendrovės vadovas.

Daugiausia vietos name tenka erdviai svetainei, kuri sujungta su valgomojo zona. Ši būsto patalpa ne tik didžiausia, bet ir dažniausiai lankoma. Joje laisvalaikį mėgsta leisti ne tik namo šeimininkai, bet ir į svečius užsukę draugai. Nors verslininko namas tik vieno aukšto, tačiau svetainės zona suprojektuota taip, kad būnant viduje namas vizualiai atrodo tarsi dviaukštis.

Anot G.Grigaičio, mieliausias svetainės akcentas jam yra židinys. Jį verslininkas uždega kone kiekvieną vakarą. „Anksčiau niekada negalvojau, kad židinys namuose sukuria ypatingą aplinką. Dabar sunkiai įsivaizduočiau namus be ugniakuro. Mane taip sužavėjo židinyje rusenanti ugnis, kad net išmokau su vieninteliu degtuku įžiebti ugnį. Tai tikras „kaifas”, – tikino verslininkas.

Erdvūs G.Grigaičio namai neužgriozdinti daiktais. Interjerą pagyvina egzotiniai augalai, įvairūs suvenyrai bei ant sienų kabantys paveikslai. Vį „Bekelės fiesta” prezidentas savo namų interjerą vadina šiuolaikiniu, tačiau ne moderniu. „Tai, kas šiandien yra modernu, rytoj gali būti atgyvena. Nesivaikau mados, gyvenu aplinkoje, kurioje jauku man ir šeimai”, – filosofiškai dėstė G.Grigaitis.

Pasakodamas apie savo būstą verslininkas neslėpė, jog prieš trejus metus nuosavą namą jiems pavyko įsigyti itin palankiomis sąlygomis ir itin geroje vietoje. Pašnekovo teigimu, tąsyk už vienaaukštį namą su žemės sklypu šeima sumokėjo tiek, kiek šiandien kainuoja nedidelis butas sostinės miegamuosiuose rajonuose. „Pataikėme į paskutinį gerų kainų traukinį. Iš karto po to individualių namų kainos ėmė kilti it ant mielių. Be to, ir vieta, mūsų manymu, yra išties puiki, nes aplinkui stovi vos vienas kitas namas, tad nejaučiame šiuolaikiniams individualių namų kvartalams būdingo kaimynų šurmulio”, – akcentavo G.Grigaitis.

LŽ teiravosi verslininko ne tik apie nuosavo namo privalumus, bet ir apie trūkumus. Dviejų įmonių vadovas neslėpė, jog nors namas faktiškai idealus, tačiau tam tikrų nepatogumų projektuojant pastatą neišvengta. Vienas tokių – ankštokas vonios kambarys. G.Grigaičio teigimu, individualiuose namuose daugeliu atvejų higienos kambariai būna erdvūs, bet tik ne šiame būste. „Nežinau kodėl, bet projektuotojai tarsi pamiršo vonios zoną. Jeigu būtų galimybė pasukti laiką atgal, norėčiau, kad ši būsto patalpa būtų kur kas didesnė. Kita vertus, žiūrint į bendrą vaizdą, šis trūkumas tėra smulkmena. Kaip nors išgyvensim”, – su plačia šypsena veide užbaigė pokalbį vilnietis verslininkas G.Grigaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.