Už tortą – du tūkstančiai litų

Į Vilniaus bendrovę „Elguva” paskambinęs vyriškis pareiškė pirkęs du kilogramus sveriantį jogurtinį tortą su mėlynėmis. Pasak jo, suvalgius tortą sunegalavo jo žmona, du mažamečiai vaikai bei į svečius užsukę draugai. Bendrovės direktorės pavaduotoja Irena Jurkonienė suabejojo vyriškio žodžiais. Mat „Elguvos” konditerijos cechas tokio svorio ir dydžio jogurtinių tortų negamina.

Vyras tikino esąs labai užimtas žmogus, neturintis laiko derėtis. Netrukus jis turįs išskristi į Maskvą. Tad pinigai, du tūkstančiai litų, turi būti jam įteikti per valandą. Į biurą I.Šimulionio gatvėje jis atvykti atsisakė. Jis žmogaus su pinigais lauksiąs A.Jakšto gatvėje esančiame „Elguvos” filiale. Nesumokėjus nurodytos sumos būsią didelių nemalonumų.

„Jis sakė, kad apsinuodijo jo „labai įtakingi” svečiai. Vaikai pateko į ligoninę. Sakė, kad užsiundys Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Kalbėjo labai arogantiškai”, – LŽ pasakojo I.Jurkonienė.

Grasino įtakingais draugais

Moteris po tokio pokalbio iš karto surinko policijos telefoną. Atvykusią į A.Jakšto gatvę ją pasitiko savimi pasitikintis, įžūliai besielgiantis jaunas vyras. Paklaustas apie vaikų sveikatą atrėžė, kad šie ligoninėje. O jiedu su žmona neva gydėsi namie. Pati vaikų turinti moteris nė kiek neabejojo, kad vyras meluoja. Žmogus, prisistatęs 2 ir 4 metukų mažylių tėvu, net nežinojo, kad tokio amžiaus vaikai vieni ligoninėje nepaliekami. Vyras neturėjo nei kasos čekio, nei medicininių pažymų iš neva sergančių vaikų gydymo įstaigos.

„Aš jam pasakiau, kad nėra jokių įrodymų, tik jo žodžiai. Tada jis pradėjo grasinti, kad jei panorės, aš būsiu per penkias minutes uždaryta. Minėjo garsias pavardes, gyrėsi įtakingumu, sakė, kad skųsis Maisto ir veterinarijos tarnybai”, – pasakojo direktorės pavaduotoja.

Galiausiai moteris padavė vyriškiui voką su reikalaujama suma ir paprašė pasirašyti pakvitavimą. Vyras parašė pinigus gavęs ir pasirašė: Tomas Vencius. Su įkalčiais rankose jį ir sučiupo atomazgos netoli laukę policijos pareigūnai.

Sumokėti paprasčiau

Į Antrąjį sostinės policijos komisariatą vyrą nuvežę pareigūnai buvo nemenkai nustebinti. Paaiškėjo, kad tai ne Vencius, o vilnietis A.Furmanavičius, kuris niekada neturėjo nei žmonos, nei vaikų. Tuomet vyras puolė atgailauti. Ilgai neįkalbinėjamas parašė prisipažinimą, kad bandė apgaulės būdu išvilioti pinigus. Pareigūnai pareiškė įtarimus dėl sukčiavimo. Apklaustas jis buvo paleistas iš areštinės. Tačiau pareigūnai įtaria, kad šitaip vyras galėjo pelnytis jau ne kartą.

„Jis, matyt, jau gerai įgudęs, kaip išvilioti pinigus. Neabejoju, kad tuo jau ne kartą naudojosi. Bendrovių vadovams iš tiesų gali būti paprasčiau sumokėti. Juk bet kokiam vartotojui pasiskundus, kad ir anonimiškai, prasideda tikrinimai”, – LŽ sakė I.Jurkonienė.

Neišvengė šito ir „Elguva”. Už rankos vyras buvo sučiuptas praėjusį trečiadienį, o jau penktadienį į bendrovę atvyko tikrintojai.

„Elguvos” puolimas

A.Furmanavičius nenuleido rankų net ir pabuvęs areštinėje. Penktadienį Vilniaus miesto valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje jau gulėjo jo skundas. Tačiau pasikalbėjus su „Elguvos” vadove tarnybos viršininkui Algirdui Špukui kilo įtarimų, kad šis skundas – ano vyriškio kerštas. Negana to, vakar buvo gautas dar vienas skundas, jį parašė anonimas. Neprisistatęs žmogus skundėsi, kad jam pavalgius „Elguvos” filiale A.Jakšto gatvėje pasidarę bloga. Skunde teigiama, kad ant senų daržovių salotų likučių buvo uždėta šviežių ir viskas sumaišyta. Pirktas „Tiramisu” pyragas buvo prarūgęs, jo neįmanoma valgyti. Skundėjas reikalavo, kad apie atlikto tyrimo rezultatus jam būtų pranešta. A.Špukas sakė skambinęs nurodytu telefonu, nes jam kilęs įtarimas, kad anonimas ir A.Furmanavičius yra vienas ir tas pats asmuo. Papildomų tikrinimų „Elguvoje” jis sakė neskirsiąs, kol iš laboratorijos nebus gauti anksčiau paimtų mėginių rezultatai. Jų laukiama dar šią savaitę.

I.Jurkonienė LŽ sakė, kad yra terorizuojama. Tačiau jai padėti niekas negali. Įtariamasis vaikšto laisvėje. Skundus rašyti jis turi teisę, o Maisto ir veterinarijos tarnyba privalo į juos reaguoti. I.Jurkonienė LŽ sakė, kad net bendrovės darbuotojai jau puse lūpų prasitaria, kad ji be reikalo įsivėlė. Tačiau moteris nelinkusi pasiduoti. „Mane labai palaikė Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas. Jis irgi sakė, kad nepasiduočiau”, – kalbėjo moteris. Tačiau saugi ji nesijaučia.

Prisistatydavo ministro broliu

A.Furmanavičius gerai žinomas Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijoje. Asociacijos vadovė Eglė Vilkienė LŽ sakė, kad trisdešimtmetis vyras yra dirbęs ne vienoje maitinimo įstaigoje. Jis prisistato konsultantu, tvirtina valgio gaminimo paslapčių mokęsis Prancūzijoje. Tačiau Lietuvoje, asociacijos duomenimis, jis tokios specialybės nėra įgijęs. Pasak E.Vilkienės, vyras palieka darbą, kai išlenda šiokie tokie trūkumėliai. Šiuo metu jis yra „Delano” kokybės vadovas. Tačiau paskambinus jam bendrovės nurodytu mobiliuoju telefonu vyras, iš pradžių patvirtinęs, kad jo pavardė tokia, vėliau išsigynė. „Jūs suklydote. Aš nieko nepatvirtinau, tik atsikosėjau”, – teigė abonentas.

A.Furmanavičius gerai žinomas ir buvusiam vidaus reikalų ministrui Gintarui Furmanavičiui. Mat vyras nevengia prisistatyti buvusio ministro broliu. „Jūs juokaujate, iš kur aš tokį jauną brolį turėsiu, – net nusijuokė paklaustas G.Furmanavičius. – Bet žinau apie jį. Net pareiškimą policijai rašiau. Sužinojau iš vienos savo pažįstamos, kad jis vykdamas į turistinę kelionę prisistatė kaip mano brolis. Girdėjau, kad yra žmonėms siūlęs suvesti su manimi už atitinkamą atlygį.” Pareigūnai patvirtino, kad iš tiesų G.Furmanavičius 2006 metais buvo parašęs pareiškimą, tačiau tyrimas buvo nutrauktas nesant nusikaltimo sudėties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.