Į varžybas vykusius rankininkus taranavo mašina

Automagistralėje lengvasis automobilis perlėkė žaliąją skiriamąją juostą bei taranavo priešais atvažiavusį autobusą su rankininkų komanda, vykusia į Klaipėdą. Avarijos finalas: du žuvę žmonės ir daug sužeistų.

Avariją Šilalės rajono Klabų kaimo ribose, automagistralėje Klaipėda-Kaunas, įvyko šeštadienį, apie 9 val.

22 metų klaipėdietis Sergejus Kaninas, automobiliu „Renault Laguna” važiuodamas Kauno kryptimi nesuvaldė mašinos, tad ši ėmė slysti šonu, perčiuožė skiriamąją juostą ir, išlėkusi į priešingos krypties eismo juostą, versdamasi šonu rėžėsi į autobusą „Isuzu”.

Po susidūrimo iškritęs „reno” variklis dar trenkėsi į autobuso šoną. Nuo išsiliejusio benzino užsiliepsnojo kelio danga, ant jos gulintis žuvusiojo kūnas bei sumaitotas automobilis. Ugnį numalšino kitų automobilių vairuotojai.

Iš sumaitoto „Renault” iškrito keturi vyrai. Avarijoje žuvo 30-metis Estijos pilietis Vitalijus Zalatovskis bei 33 metų klaipėdietis Andrejus Novodvorskis. Automobilio vairuotojas ir dar vienas keleivis – 27 metų estas – išgabenti į Šilalės ligoninę, vėliau perduoti Klaipėdos medikams.

Nelaimės vietoje dirbo Šilalės ir Tauragės rajonų medikų brigados. Prireikė ir gelbėtojų pagalbos. Autobusas po susidūrimo nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į šlaitą. Juo į varžybas Klaipėdoje važiavo kauniečių rankininkų komanda „Lūšis”.

Pagrindinis smūgis teko autobuso pusei, kurioje sėdėjo vairuotojas, tad jo kojos liko užspaustos. Gelbėtojai jį vadavo apie penkiolika minučių. Dėl kojų lūžių vyras išgabentas į Kauno klinikas.

Į ligoninę dėl įvairių traumų pateko penki autobusu važiavę komandos nariai, trys sportininkai kentėjo nesikreipdami į medikus: vienam išmušti dantys, kitam – išniręs petys, trečiam – sužalota galva ir veidas.

Avarijos aplinkybes tiria Šilalės policija. Pirminiais duomenimis, „Renault” važiavusi vyrų kompanija vyko pirkti automobilio vienam iš estų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.