Nuosprendis: „Kaltas šviesoforas”

Klaipėdos miesto apylinkės teisme išnagrinėta pirmoji mūsų šalyje byla, kurioje nuteistas sugedęs šviesoforas. Jį prižiūrinčiai bendrovei teks atlyginti nuostolius per avariją mašiną sudaužiusiam vairuotojui.

Šeštadienį buvo paskelbtas sprendimas, kuriuo bylos atsakovas – uostamiesčio bendrovė „Sankryža” – įpareigota ieškovui sumokėti 15 tūkst. litų.

Teisėja turėjo nustatyti, kas kaltas dėl avarijos, kai iš abiejų pusių sankryžoje šviečiant žaliems šviesoforo signalams susidūrė du automobiliai.

Ši avarija įvyko pernai, balandžio 5-ąją. Apie 9.10 val. Smiltelės ir Vingio gatvių sankryžoje susidūrė keleivius vežęs 6-ojo maršruto mikroautobusas „Mercedes-Benz”, vairuojamas jo savininko Andrejaus Kotikovo, bei automobilis „Subaru Outback”. Žmonės avarijos metu nenukentėjo.

Abiejose šviesoforo pusėse švietė žalios lempos, tad policininkai avarijos priežastimi įvardino šviesoforo gedimą.

Uostamiesčio šviesoforus prižiūrinčios UAB „Sankryža” direktorius Antanas Garjonas teismą bandė įtikinti, kad šviesoforų mechanizmai užprogramuoti, todėl žalių signalų rodymas vienu metu iš abiejų pusių neva yra neįmanomas net ir esant gedimui.

A. Kotikovo pusę teisme palaikė ir kol kas pretenzijų nereiškiantis „Subaru” vairuotojas Virgilijus Grigaitis.

Maršrutinio mikroautobuso savininkas teismo prašė atlyginti apie 19 tūkst. litų žalą. Anot jo, mersedeso remontas kainavo 8,5 tūkst. litų, o likusi sumos dalis – negautas uždarbis. Išklausęs teismo sprendimą vyras džiūgavo, kad teisingumas triumfavo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.