Politkovskajos bylos tyrimo atomazgos laukia ir Rusija, ir užsienis, sako žmogaus teisių įgaliotinis

Iki galo ir visiškai ištirti laikraščio „Novaja gazeta” apžvalgininkės Anos Politkovskajos nužudymo aplinkybes – principinės svarbos klausimas valdžiai ir visuomenei, mano Rusijos žmogaus teisių įgaliotinis Vladimiras Lukinas.
„Ištirti šį nusikaltimą nepaprastai, iš principo svarbu. Manau, jog tai visuomeninės ir valstybinės svarbos klausimas”, – pareiškė jis žurnalistams sekmadienį.

„Kol kas nepadarytas svarbiausias dalykas – neįvardyti žmogžudystės organizatoriai. Galutinių tyrimo rezultatų laukia ir visuomenė, ir šalis, ir pasaulio viešoji nuomonė”, – pažymėjo žmogaus teisių įgaliotinis.

„Nužudytas žmogus, kuris simbolizavo griežtą opoziciją ir tuo pat metu – užaštrintą nepriklausomybės jausmą. Susidariusiomis sąlygomis mūsų valdžia pati suinteresuota, kad šis klausimas būtų išaiškintas”, – kalbėjo V.Lukinas.

„Visuomenei svarbu žinoti, kas organizavo šį nužudymą, nes ji privalo žinoti, kur slypi pavojus žurnalistams. Kokia priežastis? Ar tai paskirų atvejų serija ar tendencija? O jei tendencija, tai kas ją lėmė? Atsakymų į šiuos klausimus kol kas nėra”, – pridūrė jis.

V.Lukinas priminė, kad teisėsaugos institucijos paskelbė sulaikiusios kelis asmenis, susijusius su A.Politkovskajos nužudymo byla. „Svarbu, kad ir Anos Stepanovnos (Politkovskajos) artimieji, ir „Novaja gazeta” redakcija sutinka su pagrindine tyrimo eiga”, – pridūrė V.Lukinas.

„Dar vienas klausimas – ar pagerėjo tyrimus atliekančių žurnalistų darbas? Kol kas atsakyti š šį klausimą per anksti. Dėkui Dievui, kad šiemet neįvyko kažko panašaus. Bet akivaizdžių įrodymų, kad padėtis gerėja, kol kas nėra”, – konstatavo pašnekovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.