Šiuolaikinių baldų galimybės

Einant laikui nepastebimai prisikaupia daug nereikalingų ar mažai reikalingų daiktų, kurie užima vietą, ir kažkada buvęs erdvus butas pasidaro ankštas ir nebepatogus gyventi. Tokią situaciją pakeisti gali racionalus interjeras.

Didžiąją dalį buto ploto užgriozdina korpusiniai baldai, kurie dažniausiai užima 40-60 proc. visos jo erdvės. Dėl savo konstrukcijos ypatumų jie negali visiškai užpildyti erdvės, o be to, įprastai jie pastatomi matomiausioje vietoje. Be šių minusų, senosios mūsų spintos turi dar vieną – erdvė nuo spintos viršaus iki lubų lieka nepanaudota. Ant spintos bet kaip galima sudėti retai kada naudojamus daiktus, tačiau taip subjaurojamas interjerą.

Dabar šią problemą galima išspręsti paprastai – senuosius baldus pakeiskite šiuolaikiniais moduliniais ir sieniniais, racionaliai išnaudosiančiais visą erdvę, kurioje bus pastatyti.

Moduliai

Moduliai būna pačių įvairiausių aukščių, pločių ir gylių bei įvairios paskirties: spintos drabužiams ir patalynei, lovos, komodos, rašomieji ir kompiuteriniai stalai, lentynėlės, stelažai, televizoriaus ir vaizdo aparatūros staleliai, dėžės žaislams bei pufai ir kėdės. Komplektacijos variantų gausybė.

Pavyzdžiui, amerikiečių firmos „Mr.DOORS” sistema susideda iš 29 elementų, iš kurių galima surinkti 12 įvairios paskirties ir dydžio modulių, įsiteksiančių netgi nepatogiausiose vietose. Pavyzdžiui, modulis, skirtas prieškambariui yra ne tik funkcionalus, bet ir puikiai padalina erdvę, atskirdamas įėjimo zoną nuo svetainės, o stelažai yra prieinami iš abiejų pusių.

Nedideliems butams, kuriuose vienas kambarys atstoja ir svetainę, ir miegamąjį moduliniai baldai yra tiesiog būtini, nes, pavyzdžiui, galima surinkti modulį, kuris atstos ir miegamojo, ir kabineto baldus. Atlošiama lova dieną neprimins, kad šioje patalpoje jūs miegate.

Sieniniai baldai

Sieninė spinta arba sieniniai balai skirtingai nei moduliniai, neturi korpuso: galinė ir šoninės sienelės, jų viršus ir apačia tvirtinasi tiesiai prie sienų, lubų ir grindų. Jų forma ir dydis tiksliai atitinka tą vietą, kur jie pastatomi. Tai labai patogu, nes yra galimybė išnaudoti įvairiausias nišeles, angas, arkas, juos galima montuoti po išsikišusia pastoge, mansardose ir panašiai. Be to, tokie baldai paslepia suplanavimo defektus.

Sieninių baldų vidų taip pat galima įsirengti tokį, kokio jums reikia: sumontuoti lentynėles, ištraukiamas dėžes, specialias sekcijas įvairiems daiktams laikyti, pakabas, tinklinius krepšius skalbiniams. Viršuje galima atskirti vietą lagaminams, apačioje – avalynei, dulkių siurbliui ir panašiai. Tam, kad surastumėte vieną ar kitą daiktą tereikės ištraukti vieną ar kitą modulį.

Sieninių baldų šoninės sienelės, vidinės pertvaros ir lentynėlės dažniausiai gaminamos ir laminuotos plokštės, o durys iš kur kas įvairesnių medžiagų. Jos gali būti ir stiklinės, ir veidrodinės, ir metalinės bei kombinuotos (iš dviejų ar daugiau medžiagų). Įprastai durys daromos sustumiamos arba sulenkiamos kaip armonikėlė, įrengiamos ant ratukų, kurie lengvai, sklandžiai ir tyliai rieda specialiomis vagelėmis.

Sieniniai baldai išlaisvina erdvę, matomoje vietoje palikdami tik būtiniausius daiktus. Sieninę spintą sumontavus kaip pertvarą galima net atlikti nedidelį buto perplanavimą ir atskirti kelias gyvenamąsias zonas bei atitverti dalį kambario, kuriame norime įsirengti drabužinę, pastatyti treniruoklį ar kt. Vienu rankos judesiu per kelias sekundes užvėrus sustumiamas duris nuo pašaliečio akių galima paslėpti tai, ko nenorime rodyti. Sustumiamos durys gali būti ir veidrodinės – jos labai padidina erdvę. Tai ypač aktualu prieškambaryje ir miegamajame.

Spalvų ir panelio apdailos formų, veidrodžių, stiklų pasirinkimas toks platus, kad juos galima priderinti prie bet kokio stiliaus interjero. Tačiau jei norite, kad tokie baldai jūsų bute atrodytų išties idealiai ir būtų maksimaliai funkcionalūs, patarimo kreipkitės į profesionalų dizainerį, kurį surasite bet kurioje statybos-remonto firmoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Šiuolaikinių baldų galimybės"

  1. Milita

    Sieniniai baldai puikus sprendimas nedideliems butams. Tokie baldai gali būti net kaip pertvara kambariui. Ypač specialios sieninės sekcijos
    man patinka.

  2. Valentino

    Mane domintų nestandartinių vitrinų gamyba. Norėčiau savo namuose nestandartinės vitrinos įvairios knygoms, suvenyrams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.