R.Paksas prisistato Amerikai

R.Paksas atvyko į Vašingtoną ir pradėjo antrą savo viešnagės dalį Amerikoje. Jis susitiko su JAV Kongreso nariais Dennisu Kucinichu ir Carolyn Maloney. Be to, lankėsi Kenano institute prie Vilsono centro, kur susitiko su šio instituto direktoriumi Blairu Ruble’u.

Kalbėdamas su JAV Kongreso nariu D.Kucinichu R.Paksas iškėlė bevizio režimo tarp JAV ir Lietuvos klausimą ir sulaukė visiško supratimo. Per susitikimą su Kongreso nare C.Maloney R.Paksas daug dėmesio skyrė Lietuvos ekonomikos pranašumams, palyginti su kitomis valstybėmis, pristatyti. Pokalbyje su Kenano instituto direktoriumi Blairu Ruble’u R.Paksas pasikeitė nuomonėmis apie situaciją greta Lietuvos esančioje Kaliningrado srityje.

Ketvirtadienį vyko susitikimai su nevyriausybinės kovos su korupcija organizacijos Transparency International biuro Vašingtone vadovu Alu Larsonu, Kongreso nariu respublikonu Peteriu Kingu, JAV ir Baltijos fondo pirmininku Linu Kojeliu. R.Paksas kalbėjosi ir su žiniasklaidos atstovais – laikraščio „Chicago Tribune” ir Amerikos lietuvių radijo žurnalistais.

Per pokalbį su Transparency International biuro vadovu Alu Larsonu R.Paksas pabrėžė, kad nesustabdžius korupcijos sunku siekti pažangos valstybės ir jos piliečių gyvenime. Susitikęs su Respublikonų partijos Kongreso nariu Peteriu Kingu R.Paksas pabrėžė, kad narystė ES ir NATO buvo labai svarbus žingsnis Lietuvai ir kad jis pats džiaugiasi galėjęs prie šio žingsnio prisidėti kaip šalies vadovas.

R.Paksas išreiškė viltį, kad JAV bus demokratinių procesų mūsų valstybėje rėmėja, o apie mūsų šalies politikus, kartu ir patį R.Paksą, kai šis taps šalies vadovu, spręs iš jų darbų, o ne iš politinių oponentų kalbų. Per susitikimą su JAV ir Baltijos fondo vadovu L.Kojeliu R.Paksas išklausė informaciją apie šio fondo rengiamas iniciatyvas Lietuvai, aptarė Lietuvos politiką išeivijos atžvilgiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

3 atsiliepimai į "R.Paksas prisistato Amerikai"

  1. Mirabas

    Būdamas prezidentu,Paksas visai nusisuko nuo Vakarų demokratijos.Prezidentūrą pavertė kermošiumi. Medalinskas- pagarsėjęs pliurpalas.

  2. Na

    matosi, kad paksoidine sizofrenija stipreja…

  3. Amerikos lietuvis

    Ko tas komunistas iesko Amerikoje? Ka jis nori rasti Amerikoje? Uzuojautos, kad tapo ismestas is prezidento/Lietuvos vadovo pareigu? Tikrai, Amerikoje to nesulauks, nes komunistai cia yra nepageidaujami, nekenciami. Norint buti Amerikos pilieciu, pirmas klausymas yra ” ar buvai ir ar esi komunistu partijoje”? Neklausia ar esi komunistas, bet uztenka tik buti komunistu partijoje ir jau cia pilieciu netapsi. NA, IR DABARTINES LIETUVOS VALDZIOS PAREIGUNAI [ ISSKYRUS ADAMKU ] NEGAUTU AMERIKOS PILIETYBES, NES VISI BUVO AR YRA KOMUNISTAI. Tokiu cia mums nereikia !!! Neterskite musu krasto!!!! Mes jusu visu labai nekenciam!!!!! IR PAKSAS LAUK IS AMERIKOS!!!!!! Per tokius krasto parazitus Lietuva buvo atiduota komunistams. Tikri Lietuvos lietuviai buvo kankinami, istrempti i Sibira, nuzudyti. O kada komunistai [ po Stalino mirties] juos paleido neva-tai i laisve, tai Lietuvoje Lietuvos komunistai neleido jiems laisvai gyventi. O Dieve,kiek tie zmones iskentejo….. Jus parazitai/komunistai paskaitykite isleistas knygas ” LIETUVOS GYVENTOJU GENOCIDAS „, tai jusu padaryti darbai. Jus esate zmogzudziai ir ziaurus zmoniu kankintojai. Dabar, ir toliau tesiate zmoniu kankinima, savo vagystem „zmoniu turto privatizavima”, apgavystem, melavimais/pazadais, oi,oi oi….!!! Kaip pasikausai ziniu kas darosi Lietuvoje t.y. Lietuvos valdzioje, tai tikrai labai baisu. IR DAR DRISTA KOMUNISTAS IESKOTI UZUOVEJOS AMERIKOJE….. LAUK IS AMERIKOS IR LAUK IS LIETUVOS.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.