Pasieniečiai sulaikė dešimt nelegalų iš Azijos ir tris jų gabenimu įtariamus lietuvius

Po keturis mėnesius trukusio tyrimo Lietuvos pasieniečiai išaiškino neteisėtą žmonių gabenimą organizavusius asmenis bei sulaikė dešimt nelegalų iš Kinijos ir Vietnamo.
Tai didžiausia pastaraisiais metais Lietuvos pasienyje sulaikyta nelegalų grupė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, talkinant Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos, šią operaciją sėkmingai baigė prie sienos su Lenkija.

Antradienio naktį VSAT pareigūnai prie sienos su Baltarusija, Varėnos rajone, užfiksavo nelegalių imigrantų grupės judėjimą. Nelegalus, gabentus mikroautobusu, ir jų vedlius pasieniečiai stebėjo iki Kalvarijos savivaldybėje esančio Aistiškių kaimo Lenkijos pasienyje.

Pėsčiomis Lenkijos sienos link einančių nelegalų jau laukė pasieniečių pasala.

Sulaikymo operacijos metu pareigūnams įkliuvo visa grupė – 10 asmenų ir juos lydėjęs vedlys Lietuvos pilietis.

Buvo sulaikyti 6 Vietnamo ir 4 Kinijos piliečiai – 7 vyrai ir 3 moterys. Nelegalų amžius – nuo 18-kos iki 33-ejų metų.

Tęsdami operaciją netrukus VSAT pareigūnai Marijampolėje sulaikė ir du įtariamus neteisėtą asmenų gabenimą organizavusius Lietuvos piliečius – vyrą ir moterį. Sulaikytasis vyras yra gerai žinomas teisėsaugos pareigūnams – anksčiau jis teistas net 11 kartų, taip pat ir už neteisėtą asmenų gabenimą per valstybės sieną.

Pasak VSAT pranešimo, teismo sprendimu sulaikytieji nelegalai laikinai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, o jų vedliai – suimti.

Dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną ir šios veiklos organizavimo VSAT pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pastaraisiais metais dėl žymiai sustiprėjusios valstybės sienos apsaugos Lietuva nelegaliems migrantams ir jų gabentojams tapo visiškai nepatraukli. Ši nelegalų grupė yra didžiausia sulaikyta pastaraisiais metais.

Turimais duomenimis, šia nusikalstama veikla besiverčiantys asmenys nelegalų grupes į Vakarų Europą bando gabenti kitais maršrutais, aplenkdami Lietuvą, per valstybes, kurių sieną įveikti jiems atrodo lengviau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.