Lietuvos ir Suomijos pareigūnai sustabdė Suomijoje siautusią lietuvių gaują

Suomijoje lietuvių grupė iš parduotuvių pavogė kailių ir juvelyrinių dirbinių už 7 milijonus litų.
Vagys jau sulaukė teismo nuosprendžio – 14 lietuvių nuteisti kalėti ir Suomijoje atlieka laisvės atėmimo bausmes.

Generalinėje prokuratūroje vyko pirmosios Lietuvos ir Suomijos bendros jungtinės šiuos nusikaltimus tyrusios pareigūnų grupės pasitarimas. Ši jungtinė grupė tyrė Lietuvos piliečių Suomijoje ir Lietuvoje įvykdytas žaibiškas vagystes iš parduotuvių.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje Suomijos Nacionalinio tyrimo biuro detektyvas, vyriausiasis inspektorius Janas Olofas Nyholmas, Lietuvos prokuratūros ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas ir tarptautinių ryšių ir teisinės pagalbos skyriaus vyriausioji prokurorė Laima Čekelienė, atsakė į žurnalistų klausimus susijusius su šiais nusikaltimais, bei atskleidė bendros darbo grupės pasiektus rezultatus.

Spaudos konferencijoje prokurorė L.Čekelienė teigė, kad balandį buvo gautas kolegų iš Suomijos pasiūlymas sudaryti bendrą darbo grupę nusikalstamos grupuotės veiklai tirti

ir įtariamiesiems sulaikyti.

Pasak Suomijos pareigūnų, gerai apmokyta grupė parduotuvę apiplėšdavo vos per porą minučių. Kaune ir aplinkiniuose miestuose gyvenantys nusikaltėliai buvo sulaikyti, iš jų – net 14 asmenų sulaukė teismo nuosprendžio.

„Svarbiausia yra neleisti susikurti organizuotam tarptautiniam tinklui, reikia veikti tada, kol dar ne vėlu”, – žurnalistams sakė Suomijos Nacionalinio tyrimo biuro detektyvas, vyriausiasis inspektorius J.O.Nyholmas

Pasak pareigūnų, nusikaltėliai grobė kailius ir juvelyrinius dirbinius. Penkiuose Suomijos miestuose padaryta žala siekė beveik 7 mln. litų. Grupuotės nariai buvo nuteisti Suomijoje, čia jie ir atlieka bausmę. Jiems buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 2 iki 4 metų.

Gauja savo veiklą Suomijoje pradėjo 2005-ųjų rugpjūtį, o maždaug po metų buvo areštuoti pirmieji grupuotės nariai. Nusikaltėliai penkiuose Suomijos miestuose apiplėšė dešimt parduotuvių.

Kauno apygardos prokuroras Zenas Leonavičius sakė, kad keli grupuotės nariai buvo nuteisti ir dėl vagysčių Austrijoje.

„Jeigu grupė būtų nesulaikyta, ji toliau būtų keliavusi per Europą ir užsiėmusi vagystėmis”, – mano prokurorė L.Čekelienė. Pasak jos, tyrimas tebevyksta, bendra Lietuvos ir Suomijos grupė tebedirba toliau, tai puiki galimybė kuo greičiau išaiškinti nusikaltėlius.

„Nusikaltėliams nėra sienų, todėl šios grupės darbas parodė, kad ir mes galime susitarti ir užkirsti kelią nusikalstamumui”, – sakė prokurorė.

Jos teigimu, bendra Lietuvos ir Suomijos darbo grupė – viena pirmųjų Europos Sąjungoje.

Buvo gauta duomenų, kad grupuotės vadeivos savo pavaldiniams duodavo nurodymus iš Lietuvos, tada šie vykdavo į Suomiją, apsižvalgydavo parduotuvėse ir vėliau apiplėšdavo.

Nusikaltimo braižas toks kaip ir Lietuvoje – nusikaltėliai išdaužydavo lango stiklą ir pagrobdavo vertingus daiktus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Lietuvos ir Suomijos pareigūnai sustabdė Suomijoje siautusią lietuvių gaują"

  1. uzsenietis

    Kur tik Lietuvos lietuviai nuvaziuoja, ten pridaro baisiu nusikaltimu. Tai yra komunistu auklejimo paliktas „produktas”. Teko patirti, kad seni ar jauni, daugumoje yra melagiai, patologiniai melagiai. Tikrai, yra labai sunku suprasti kodel…….????Sakoma, kad kas meluoja, tas vagia ir net zudo. Na, o jau pavydas, oi, oi oi….. Moterys labai netaktiskos, agrasyvios kas liecia vyrus. Joms visai nesvarbu, zenotas ar turi seima,bet tik svarbu ji prisivilioti. Taigi, ne tik vyrai pridaro baisinybiu, bet ir moterys nuo ju neatsilieka. Butu geriausia, kad niekas neisileistu Lietuvos lietuviu. Sarmata pries visa pasauli.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.