Lietuva pasirengusi gerinti transporto infrastruktūrą

Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas susitikęs su Europos Komisijos vicepirmininku atsakingu už transportą Jacques Barrot pareiškė, jog Lietuva dar vis neturi gerų transporto komunikacijų ir yra energetiškai izoliuota nuo Europos Sąjungos. Premjeras taip pat patikino, kad Vyriausybė turi savo pasiūlymų, kaip spręsti šias problemas, tačiau tam būtina ir EK parama. Pasak G.Kirkilo, Lietuva yra pasirengusi gerinti pasienio kelių infrastruktūrą, yra suinteresuota kuo greičiau įgyvendinti Rail Baltica projektą, nes tai leistų dalį krovinių pergabenti geležinkeliais.

J.Barrot pažadėjo Lietuvai aktualius transporto klausimus iškelti Europos Komisijoje. EK vicepirmininkas taip pat patikino Premjerą, jog labai atidžiai išnagrinės visus transporto projektus, reikalingus finansinės paramos, tarp jų ir Rail Baltica. J.Barrot nuomone, Lietuva yra pati aktyviausia ir ambicingiausia Rail Baltica projekto dalyvė.

Nemažai laiko susitikimo metu buvo skirta ES – Rusijos dialogui transporto srityje. Ministro Pirmininko nuomone, ES su Rusija turi išspręsti pasienio infrastruktūros gerinimo ir krovinių vežimo įkainių klausimus. J.Barrot pareiškė sutinkąs su Premjero nuomone, todėl iš Rusijos ketina pareikalauti konkrečių veiksmų dėl krovinių gabenimo tarifų bei pasienio punktų infrastruktūros gerinimo ir pralaidumo.

G.Kirkilo manymu, pastaruoju metu ES bendradarbiavimas su Kaliningrado sritimi yra susilpnėjęs, daugiau dėmesio skiriama politinėms tezėms. Lietuvai, kalbėjo Premjeras bendradarbiavimo programos būtinos dėl kontrabandos srautų, aplinkosaugos klausimų. EK vicepirmininkas patikino, kad apie tai jis irgi kalbės Europos Komisijoje, nes tokios programos yra kaimynystės politikos dalis.

Į J.Barrot parašymą paremti Galileo programą, kuri atvers naujas galimybes ir transporto srityje, Premjeras patikino, kad Vyriausybė remia šią programą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.