Dainininkės muzikos gerbėjai už ją vyresni

Septyniolikmetė E.Anusaukaitė, pripažinimą pelniusi jau ir užsienyje, išleido trečią albumą. „Prieš metus nemokėjau nė žodžio rusiškai”, – šypsosi Evelina Anusauskaitė, neseniai išleidusi trečiąjį albumą „Maski”, kuriame, be lietuviškų, yra angliškų ir rusiškų kūrinių.

Trečiasis albumas, kuriame keturiolika kūrinių, brangiai kainavęs dainos „Maski” vaizdo klipas – ar ne per daug septyniolikmetei abiturientei? „Jaučiu didelę atsakomybę prieš savo klausytojus, nes viena maža klaidelė, ir viskas grius”, – sakė Evelina. – Aš didžiuojuosi šiuo albumu.” Merginos mama Jurga Anusauskienė pasakojo, jog ilgai diskutuota, ar verta leisti albumą Lietuvos rinkai. „Prisipažinsiu, pagrindinis veiksnys, paskatinęs vis dėlto išleisti „Maski” – atsiradęs Evelinos gerbėjų klubas”, – sakė J.Anusauskienė. Ji ir Evelinos tėtis Ričardas Anusauskas stebėjosi, kad vasarą, pačiu nepalankiausiu platinti metu, albumai išpirkti akimirksniu, teko užsakyti dar.

Greitai išmoksta žodžius

Kad Evelinos albumas įdainuotas trimis kalbomis, nereikėtų stebėtis – mergina moka dainuoti ne tik rusiškai, angliškai ar lietuviškai. Ji ir prancūziškas, turkiškas, egiptietiškas dainas traukia nestrigdama. Užsieniečiai net stebisi, kad ji dainuoja be jokio akcento. „Man sekasi kalbos, labai greitai išmokstu svetimus žodžius”, – pasakojo mergina. – „Kad „Maski” dainos įdainuotos trimis kalbomis, lėmė rinka, į kurią orientuotasi. Kai sulauki pasiūlymo dalyvauti tarptautiniame konkurse ir jam reikia angliškos dainos, tai ir dainuoji šia kalba. Kai kviečia Rusija ar Baltarusija, atlieki rusiškai.” O festivaliuose Evelina dalyvauja dažnai, sulaukia gerų įvertinimų. Prisipažino, kad pasaulio jau nemažai yra mačiusi.

„Maski” sudaro keturiolika dainų. Šešias jų sukūrė Evelina, kitas – jos tėtis R.Anusauskas bei užsienio prodiuseriai. Atlikėja sakė, jog albumas kurtas dvejus metus. „Kas yra laikas? Man jis nesvarbus, aš noriu viską išgyventi, pajausti”, – kalbėjo mergina. O suprasti tikrai yra ką – jos dainų tekstai brandūs ir nepaviršutiniški. Turbūt dėl šios priežasties septyniolikmetės klausytojų auditoriją sudaro žmonės nuo dvidešimties iki keturiasdešimties metų.

Gabumus pastebėjo tėvai

Savo talentą Evelina lavina jau dešimtmetį. Abu tėvai menininkai, tad jie netruko pastebėti, kad atžala apdovanota išskirtiniais gabumais. Ketverius metus lankė B.Dvariono muzikos mokyklą, trejus – šokių studiją „Todes”, tačiau dėl dažnų koncertų po pasaulį užsiėmimų teko atsisakyti. Žinoma, ne visiškai. Netrukus gabią mergaitę ėmė mokyti žinomiausi pedagogai. Paklausta, kiek laiko per dieną skiria dainavimui, atsakė: „Aš ne vien dainuoju. Man reikia tobulėti, siekti žinių, skaityti knygas (jų sąrašą sudaro tėvai – aut.). Būna dienų, kai balsas pavargęs ir tiesiog negaliu dainuoti.” Merginai prireikė metų, kad išmoktų dainą „Maski” – diskutuota su tėvais, versti žodžiai, aiškinta jų prasmė. „Negaliu atlikti kūrinio, kurio nesuprantu”, – teigė Evelina. Kitą dainą, skirtą neseniai anapilin išėjusiam dainininkui Rolandui Janavičiui, parengė per tris dienas.

Muzika ar diplomas?

Jaunoji dainininkė mokosi dvyliktoje klasėje, tad nenuostabu, kad Anusauskų šeimoje vis dažniau iškyla klausimas: o kas bus po to, kai jų dukra gaus brandos atestatą? „Sunkus klausimas. Lietuvoje jai nėra kur mokytis, be to, jei scenoje neįsitvirtinama iki 22-ejų, vėliau jau sunku pakliūti į pasaulinio lygio atlikėjų gretas”, – kalbėjo J.Anusauskienė. Pasak jos, dar teks tartis, ką daryti – laiką skirti mokslams ar vis dėlto prioritetą teikti muzikai. „Juk mokytis gali bet kada – gyvename telekomunikacijų laikais, kai bet kokia informacija lengvai pasiekiama. Kas iš to diplomo, jei dirbama ne pagal specialybę?” – svarstė moteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.