Milijonierių skaičius pasaulyje pernai padidėjo 14 proc.

Milijonierių namų ūkių pasaulyje pernai padaugėjo 14 proc., palyginus su 2005 metais. Jie dabar kontroliuoja trečdalį viso maždaug 100 trilijonų JAV dolerių pasaulio turto, rodo naujas „Boston Consulting Group” tyrimas.

Minėtos 9,6 mln. šeimų, sudarančių apie 0,7 proc. visų pasaulio namų ūkių, dabar kontroliuoja apie 33,2 trilijonus JAV dolerių, teigiama BCG tyrimo ataskaitoje. Maždaug pusė milijonierių šeimų gyvena JAV ir Kanadoje, ketvirtis Europoje ir penktadalis – Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Šis tyrimas yra naujausias įrodymas, jog pasaulyje didėja atotrūkis tarp turtingųjų ir vargšų, nes turtingieji lobsta daugiau taupydami ir investuodami.

Tyrimas parodė, jog neturtingų namų ūkių, kurie apibūdinami kaip turintys mažiau nei 100 tūkst. JAV dolerių vertės finansinių aktyvų, nuo 2001 iki 2006 metų valomas turtas sumažėjo. Tačiau daugiau nei 100 tūkst. JAV dolerių turtą valdančių šeimų bendras kontroliuojamas turtas išaugo nuo 51,4 trilijono dolerių iki 84,5 trilijono dolerių.

„Valdomas turtas ir toliau sukoncentruotas turtingiausių namų ūkių rankose, 0,1 proc. turtuolių, kurių valdomas turtas viršija 5 mln. JAV dolerių, kontroliuoja 17,5 proc. pasaulio turto”, – parodė tyrimas.

Tyrimo autoriai turto prieaugį aiškina dviem pagrindiniais faktoriais – padidėjusiu taupymu ir išaugusiomis akcijų, obligacijų ir pinigų rinkomis. Tai atspinti turto valdytojų požiūrį, jog investicijos rinkoje yra vienas svarbiausių būdų auginti turtą.

„Akcijų rinkos pasaulyje vidutiniškai augo 20 proc., o ryškiausi prieaugio padariniai buvo matyti Šiaurės Amerikoje, kur akcijos sudarė didžiausią dalį valdomo turto”, – sakoma tyrimo ataskaitoje.

Tyrimas taip pat parodė, kad pasaulio turtas 2006 metais išaugo 7,5 proc. – beveik iki 100 trilijonų JAV dolerių. Tai jau penkti iš eilės augančios pasaulio gerovės metai.

Tyrime dalyvavo 111 maklerių įmonių, bankų ir privačių šeimų investicijų biurų, kurie kartu prižiūri apie 10 trilijonų JAV dolerių klientų turto ir įsipareigojimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.