Ukrainos CRK suskaičiavus 95 proc. biuletenių, „oranžiniai” išlieka lyderiai

Ukrainos centrinė rinkimų komisija (CRK), suskaičiavusi 95 proc. biuletenių rugsėjo 30 dieną įvykusiuose pirmalaikiuose parlamento rinkimuose, sako, kad į naują Radą tikrai ateina penkios politinės jėgos, bet neaišku tik dėl Socialistų partijos, kuri yra ties 3 proc. patekimo slenksčiu.
Naujausiais CRK duomenimis, Viktoro Janukovyčiaus Regionų partija, suskaičiavus 95 proc. biuletenių, surinko 34,18 proc. balsų, po jos eina Julijos Tymošenko blokas su 30,82 proc. balsų, prezidentą remianti „Mūsų Ukraina” turi 14,27 proc., komunistai – 5,36 proc., Volodymyro Lytvyno blokas – 3,97 procento. Buvusio Rados pirmininko Oleksandro Morozovo vadovaujami socialistai kol kas yra surinkę 2,93 proc.

Jeigu ši tendencija išliks, galima „oranžinė” koalicija šalies įstatymų leidžiamojoje institucijoje nežymiai aplenks baltos ir žydros spalvų Regionų partijos ir komunistų stovyklą. V.Lytvyno blokas kol kas nepraneša, kokia bus jo pozicija.

„Suskaičiavus 95 proc. biuletenių galima sakyti, kad į parlamentą tikrai patenka penkios partijos, kol kas neaišku dėl socialistų. Tiksliai pasakyti, ar jie pateks, neįmanoma”, – sakė žurnalistams CRK narys Mychaila Ochendovskis, atstovaujantis komisijoje premjero partijai.

Tačiau „oranžinių” jėgų atstovai Centrinėje rinkimų komisijoje prognozuoja, kad socialistai vis dėlto nepateks į naujos sudėties parlamentą.

„Jeigu viskas vyks be dirbtinio įsikišimo, tendencija akivaizdi ir rezultatai iš esmės jau nebesikeis. Socialistai nepateks: jie turi apie 2,9 proc. balsų”, – sakė CRK narė Žana Usenko-Čiornaja.

Dviejų apklausų, kurias surengė rinkėjams išėjus iš rinkimų apylinkių balsavimo dieną autoritetingų Ukrainos sociologijos centrų ir užsienio sociologų konsorciumas už Vakarų lėšas, duomenimis, Regionų partija surinko 36 proc., J.Tymošenko blokas – 32 proc., „Mūsų Ukraina” – 13,8 proc., komunistai – 4,8 proc., o V.Lytvyno blokas – 3,8 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.