Seime – 33 milijonieriai

Pirmadienį oficialiai paskelbtos politikų ir valdininkų 2006 metų turto deklaracijos rodo, kad Seime yra 33 milijonieriai, tai yra tiek pat, kaip ir 2005-aisiais.
Darbo partijos nario Antano Boso turtais niekas negalėtų pasigirti ne tik Seime, bet ir apskritai Lietuvos politinėje padangėje. Jis deklaravo turįs beveik 63 mln. litų turto ir grynųjų pinigų santaupų, dar pusę milijono yra paskolinęs, rašo dienraštis „Kauno diena”.

Daugiau kaip milijono litų turtą ir pinigines lėšas yra deklaravusios Seimo narių Virginijos Baltratienės, Violetos Boreikienės, Broniaus Bradausko, Kęstučio Daukšio, Arimanto Dumčiaus, Vytauto Galvono, Ramūno Garbaravičiaus, Vydo Gedvilo, Sauliaus Girdausko, Kęstučio Glavecko, Jono Jagmino, Vytauto Kamblevičiaus, Vaclovo Karbaus-kio, Romualdos Kšanienės, Armino Lydekos, Vilmos Martinkaitienės, Algimanto Matulevičiaus, Vladimiro Orechovo, Raimundo Palaičio, Juozo Palionio, Broniaus Paužos, Alfredo Pekeliūno, Jono Pinskaus, Jono Ramono, Viktoro Rinkevičiaus, Alvydo Sadecko, Artūro Skardžiaus, Vaclavo Stankevičiaus, Viačeslavo Skilio, Romo Venclovos, taip pat parlamentarų mandatą turinčių ministrų Romo Žakaitienės ir Vyto Navicko šeimos.

Milijonais skaičiuojamus turtus taip pat turi europarlamentarai Šarūnas Birutis ir Gintaras Didžiokas. Europos parlamento narys Justas Vincas Paleckis visose deklaracijos grafose įrašė nulius, o jo žmona Laima nurodė turinti turto tik už 20 tūkst. litų.

Anksčiau turtingiausiu Seimo nariu buvęs Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas irgi yra deklaravęs savo turimą turtą. Jis tai turėjo padaryti nusprendęs kandidatuoti į Seimą pakartotiniuose rinkimuose. V.Uspaskichas nurodė turįs daugiau kaip 42 mln. litų turto ir piniginių lėšų ir dar 5 mln. litų yra paskolinęs. Be to, V.Uspaskicho žmona Jolanta Blažytė, kaip manoma, valdo dar maždaug 140 mln. litų vertinamą turtą.

Daugiau kaip milijonu litų vertinamą turtą ir santaupų taip pat turi Vilniaus apskrities viršininkas Alfonsas Macaitis, Konstitucinio teismo pirmininkas Egidijus Kūris, Vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Virgilijus Valančius, buvęs Vilniaus meras Artūras Zuo-kas, valstybės kontrolierė Rasa Bud-bergytė, Seimo kontrolierius Augustinas Normantas, maždaug trys dešimtys savivaldybių tarybų narių.

Prezidentas Valdąs Adamkus deklaravo neturįs jokio turto savo vardu, o piniginių lėšų banke nurodė laikąs beveik 106 tūkst. litų. Tačiau jo žmona Alma Adamkienė piniginių lėšų turi daugiau kaip 1,1 mln. litų.

Už savo vyrą kadenciją baigusį Prezidentą Algirdą Brazauską gerokai turtingesnė Kristina Brazauskienė. Ji turi daugiau kaip 3,5 mln. litų įvairaus turto ir piniginių lėšų, dar 285 tūkst. litų yra paskolinusi. Tačiau K.Brazauskienė pati yra neatidavusi 2,43 mln. litų paskolos. A.Brazauskas nurodė turįs kiek daugiau nei 1 mln. litų vertinamo turto ir banke laikomų pinigų.

Seimo vadovas Viktoras Muntianas deklaravo, kad 2006 metų pabaigoje su žmona Violeta turėjo turto vos už 18 tūkst. litų ir piniginių lėšų 161 tūkst. litų.

Kukliausiai tarp šalies vadovų atrodo ministro pirmininko Gedimino Kirkilo deklaracija. Jos skiltyje „Deklaruotinas turtas” įrašytas nulis. Premjero žmonos Liudmilos Kirkilienės vardu įregistruotas butas Vilniuje įvertintas 90 tūkst. litų. Piniginių lėšų premjeras turi už daugiau kaip 93 tūkst. litų, jo žmona -58 tūkst. litų. Be to, abu yra paėmę paskolas. G.Kirkilas turi finansinių įsipareigojimų 12 tūkst. litų, jo žmona -10 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Seime – 33 milijonieriai"

  1. TAI OK

    Tai rodo, kad Lietuva turtinga šalis, darosi kaip USA – didėja milijonierių, milijardierių 💡 , gerėja jų buitis, aprūpinimas, pragyvenimo lygis. Kaip gražu 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.