Kodėl neatsiliepia vaistininkas?

Ieškantys vaistų skundžiasi, kad neįmanoma prisiskambinti į didžiausio Lietuvoje „Eurovaistinių” tinklo informacijos klientams telefonu, mat į pateiktas užklausas apie visoje šalyje esančiose 224 vaistinėse parduodamus medikamentus atsako vienintelė tuo metu budinti darbuotoja.

Interneto puslapyje www.eurovaistine.lt nurodomas vienas visai Lietuvai telefonas (8 5) 270 4704, prie konkrečių vaistinių nurodyti tik jų adresai. Į redakciją paskambinusi vilnietė piktinosi veltui rinkusi nurodytą numerį – jis nuolat būdavo užimtas. „Negalėdama telefonu sužinoti, ar konkrečioje vaistinėje yra man išrašytų vaistų, nors ir sirgdama, esu priversta lakstyti iš vienos į kitą. Kam reikalinga tokia paslauga – visiems vienas telefonas, jei ji vis tiek neveikia. Juolab kad vaistai paprastai reikalingi skubiai”, – piktinosi moteris. Kad paskambinus nurodytu telefonu, nuolat užimta, įsitikino ir LŽ žurnalistė.

UAB „Eurovaistinė” administratorė Olga Lysenko patvirtino, kad prisiskambinti šiuo telefonu nepavyksta dėl didelio skambučių iš visos Lietuvos skaičiaus, į kuriuos tenka atsakyti vienam pamainos darbuotojui. Šiuo metu šis tinklas Lietuvoje vienija net 224 vaistines. Tačiau, pasak UAB „Eurovaistinė” komunikacijos vadybininkės Linos Liepytės, skambučių srautas nėra per didelis, kad su juo nesusidorotų vienas tuo metu dirbantis farmacijos specialistas, – štai per porą valandų buvę fiksuoti tik 9 skambučiai. Be to, jokių skundų dėl galimybės prisiskambinti anksčiau negauta, todėl didinti informaciją teikiančių darbuotojų skaičiaus nėra reikalo. Anot L.Liepytės, vienas telefonas yra naudingesnis tuo, kad prie jo dirbantis konsultantas gali naudotis visų vaistinių duomenų baze, o to nepavyktų padaryti skambinant kiekvienai atskirai. Konkrečių vaistinių telefonai nenurodomi ir tam, kad nebūtų trukdoma čia dirbantiems žmonėms, kurie tuo metu aptarnauja pirkėjus. Tad ieškantiesiems vaistų, o tokių rudenį gerokai padaugėja, L.Liepytė linkėjo daugiau kantrybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.