Latvijos prezidentas nurodo, kad specialiosiose tarnybose ir visoje valstybėje ne viskas gerai

Latvijos prezidentas Valdis Zatleris, atsižvelgdamas pastaruosius įvykius, mano, kad ir valstybėje, ir specialiosiose tarnybose ne viskas gerai.
Pirmadienį interviu televizijos kompanijos LNT laidai „900 sekundžių” V.Zatleris pranešė, kad per pastaruosius tris Nacionalinio saugumo tarybos posėdžius, kuriuose visada svarstoma padėtis šalyje, jokių grėsmių nebuvo pažymėta.

„Tačiau per pastarąją savaitę kai kas vis dėlto pasikeitė”, – pažymėjo prezidentas. – Jeigu pažvelgtume į pastarųjų savaičių ar mėnesių įvykius, o konkrečiai – jeigu sprogdinamas aukštas muitinės pareigūnas, jeigu saugumo tarnybos karininkas šoka į upę, jeigu vienoje tarnyboje iš viso nevedama lėšų apskaita, tai, žinoma, čia kažkas negerai šiose tarnybose, o taip pat ir visoje valstybėje”.

V.Zatleris pranešė, kad pirmadienį ar antradienį susitiks su visais specialiųjų tarnybų ir kitų atsakingų struktūrų vadovais, iš kurių nori išgirsti paaiškinimus apie susidariusią situaciją ir veiksmų planus, kad trečiadienį, kai bus sušauktas Nacionalinio saugumo tarybos posėdis, įvyktų „vyriškas pokalbis” iš esmės apie tai, ką daryti toliau.

„Po susitikimo su specialiųjų tarnybų, policijos ir prokuratūros, taip pat Kovos su korupcija biuro vadovybe aš turėsiu daugiau informacijos”, – pridūrė prezidentas.

Praėjusią savaitę premjeras Aigaras Kalvytis, remdamasis Valstybės kontrolės komisijos atlikto patikrinimo, per kurį buvo nustatyta pažeidimų vedant operatyvinių finansinių lėšų apskaitą ir jas naudojant Kovos su korupcija biure (KKB), nusprendė, kol vyks jame tarnybinis tyrimas, nušalinti nuo pareigų KKB viršininką Aleksejų Loskutovą.

Rugsėjo 26 dieną su apsauga vežamas į tardymo izoliatorių Latvijos Seimo ir prezidento apsaugos biuro darbuotojas Gulbis, kaltinamas sąsajomis su Muitinės valdybos viršininko Vladimiro Vaškevičiaus automobilio sprogimu, paslaptingomis aplinkybėmis iššoko iš tiltu per Dauguvą važiuojančio automobilio.

A.Kalvytis pareiškė, kad šalyje veikia mafijos struktūra, į kurią įeina buvę SSRS KGB darbuotojai, SSRS oro desantininkų kariuomenės karininkai, taip pat Latvijos specialiųjų tarnybų, tarp jų – Seimo ir prezidento apsaugos tarnybos darbuotojai.

Pasak premjero, šis nusikalstamas tinklas prievartauja turtą, taip pat kontroliuoja prekybą narkotikais. Remdamasis informacija, gauta iš teisėsaugos institucijų, A.Kalvytis pareiškė, kad žino pareigūnų, susijusių su šia struktūra, pavardes, bet jų nepaskelbs, kad nepakenktų tyrimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.