Prasideda devintasis atlyginimo akcijomis etapas

Piliečiams už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą ir toliau bus aplyginama valstybei nuosavybės teise priklausančiomis akcijomis. Nuo spalio 1-osios prasideda devintasis atlyginimo vertybiniais popieriais etapas. Dokumentai atlyginti akcijomis Valstybės turto fonde priimami iki lapkričio 30 dienos.

Piliečiams už valstybės išperkamą išlikusį nekilnojamąjį turtą bus atlyginama TEO LT, „Lietuvos jūrų laivininkystės”, „Lietuvos energijos”, Lietuvos elektrinės akcijomis.

Vienos akcijos vertė bus nustatyta iki metų pabaigos ir paskelbta ne vėliau kaip iki kitų metų sausio 4 dienos.

Per aštuonis atlyginimo akcijomis etapus už valstybės išperkamą turtą atlyginta 10 108 piliečiams, kurių valstybės išperkamo turto vertė sudarė 184,5 mln. litų. Ne visi piliečiai pasinaudojo teise už valstybės išperkamą turtą gauti kompensacijas akcijomis – daugiau kaip 2000 piliečių, dėl kurių priimti sprendimai kompensuoti akcijomis, tačiau dėl atlygimo jie nesikreipė į Valstybės turto fondą.

Šių metų birželį Vyriausybė posėdyje nutarė pratęsti atlyginimo už valstybės išperkamą išlikusį nekilnojamąjį turtą valstybei nuosavybės teise priklausančiomis akcijomis terminą dar trimis etapais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.