„Šiauliai” su autsaideriais susidorojo nesunkiai

A lygos 30-ojo turo rungtynėse Šiauliuose „Šiauliai” 7-0 sutriuškino Visagino „Interą” ir iki vieno taško sumažino atsilikimą nuo septintoje vietoje esančio Klaipėdos „Atlanto”.

Šiaulių miesto savivaldybės stadionas, 1700 žiūrovų

„Interas” 0 – 7 „Šiauliai”

12′ [0 – 1] Mindaugas Lukoševičius

18′ [0 – 2] Intars Kirchners

19′ [0 – 3] Intars Kirchners (11m.)

34′ [0 – 4] Vaidas Šilėnas

45′ [0 – 5] Mantas Kuklys

58′ [0 – 6] Intars Kirchners (11m.)

80′ [0 – 7] Vaidas Viktoravičius

„Šiauliai”: Lukovičs; Kirchners, Arlauskis, Lunskis, Lapeikis; Kuklys (64‘ Timinskas), Juodeikis, Lukoševičius (46‘ Burkšaitis), Šilėnas, Mandinho (46‘ Pšelenskis); Viktoravičius

„Interas”: Perepečkin; Volosatov, Volodzko (Galkauskas), Šukštul, Stanaitis; Derendiajev, Jeriomenko, Afanasenko, Olišauskas; Velikov, Čiuršin

Rungtynės turėjo vykti Vilniuje, bet „Interui” buvo uždrausta žaisti „Žalgirio” stadione, o Visagino stadionas neatitinka reikalavimų. Tai „Interui” paprašius, o „Šiauliams” sutikus, rungtynės vyko Šiauliuose. Tiesa, Į rungtynes „Interas” vėlavo, todėl jos prasidėjo keturiasdešimt minučių vėliau, nei buvo planuojama.

Visagino futbolininkai vos prieš penkiolika minučių buvo išlipę iš autobuso, tad nenuostabu, kad rungtynes aktyviau pradėjo jau seniai apšilinėję šiauliečiai. Tačiau per pirmąsias dešimt minučių pavojingiau galbūt smūgiavo tik iš geros padėties į vartus nepataikęs Vaidas Šilėnas.

Prabėgus dvylikai pirmojo kėlinio minučių perdavimą gavo Mindaugas Lukoševičius. Jis lengvu smūgiu galva smūgiavo į tolimąjį vartų kampą ir visų susirinkusiųjų nuostabai išvedė savo komandą į priekį.

Vėliau per dvi minutes du įvarčius pelnė „Šiaulių” latvis Intaras Kirchneris. 18-ąją minutę jaunasis „Intero” vartininkas Maksimas Perepečkinas susidūrė su komandos draugu Mariumi Stanaičiu. Tuo pasinaudojęs ir kamuolį pačiupęs Intaras Kirchneris padvigubino skirtumą.

19-ąją minutę brazilas Mandinho perdavė kamuolį netoli vartų, ten buvo nugriautas V. Šilėnas ir teisėjas skyrė vienuolikos metrų baudinį. Šį užtikrintai realizavo tas pats legionierius I.Kirchneris, kuris įmušė trečiąjį savo komandos ir antrąjį savo įvartį.

Pirmojo kėlinio viduryje komandos apsikeitė šiek tiek pavojingesnėmis progomis. Šiaulių komandos legionierius iš futbolo šalies Mandinho perdavė kamuolį Viliui Lapeikiui, bet jo smūgį iš toli pagavo vartininkas. Ko gero, geriausią progą įmušti turėjo visaginiečiai. Konstantinas Velikovas gavo progą po „Šiaulių” komandos klaidos, tačiau nesugebėjo įmušti į tuščius vartus

Vėliau saulės miesto futbolininkai vėl turėjo kelias progas, bet jų neišnaudojo. Vienoje atakoje M. Lukoševičius perdavė kamuolį iš krašto, Mantas Kuklys gražiai griūdamas galva smūgiavo į vartus, bet mušė virš skersinio. Po kelių minučių jau V. Šilėnas gražiai smūgiavo galva, tačiau šįkart jaunasis M. Perepečinas buvo savo vietoje. Vėliau vartininkas laimėjo dar vieną dvikovą, pagavęs Deivydo Lunskio smūgiuotą kamuolį.

Likus šiek tiek daugiau, nei dešimt minučių iki kėlinio pabaigos „Šiauliai” įmušė ketvirtąjį įvartį. V. Lapeikis perdavė kamuolį prie vartų, Vaidas Viktoravičius mušė į vartus, jo smūgį atrėmė varžovų vartininkas, tačiau kamuolys atiteko V. Šilėnui ir šis įmušė dar vieną įvartį.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, „Šiauliai” sukūrė dar kelias progas. Po M. Kuklio perdavimo iš standartinės situacijos, komandos kapitonui D. Lunskiui pritrūko tikslumo bandant nukreipti kamuolį į varžovų vartus. Prabėgus šiek tiek laiko perdavimą iš krašto gavo V. Šilėnas, bet jis galva nepataikė į vartus. Visgi šiame kėlinyje šiauliečiams pavyko įmušti įvartį. M. Kuklys gavo kamuolį krašte, paguldė gynėją ir pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

Jau antrajame kėlinyje V. Lapeikis perdavė kamuolį V. Viktoravičiui. Jis smūgiavo galva, bet tai darė netiksliai. Prabėgus kelioms minutėms vėl V. Viktoravičius buvo atsidūręs atakos smaigalyje. Bet šį kartą jam labai nedaug pritrūko, kad pasiektų V. Šilėno perduotą kamuolį. Vėliau jau perdavimo autorius turėjo progą. Deja, iš Kelmės kilęs V. Šilėnas smūgiuodamas galva pataikė į virpstą.

Prabėgus keliolikai atrojo kėlinio minučių Gintaras Juodeikis privertė suklysti oficialių rungtynių šeimininkų gynėjus, tačiau smūgiavo ir pataikė į skersinį. Tada V. Šilėnas pačiupo kamuolį, vėl smūgiavo į vartus, kamuolys nuo gynėjų atšoko Saimonui Burkšaičiui ir jo smūgiuotą kamuolį ranka lietė Viktoras Afanasenka. Už tai jam buvo parodyta geltona kortelė ir buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys į jo komandos vartus. Jį be problemų realizavo Intaras Kirchneris, kuris šiose rungtynėse įmušė „hat-trick‘ą”.

Kėlinio viduryje pavojingai, bet netiksliai galva po kampinio smūgiavo Davidas Arlauskis. Likus dešimčiai minučių iki rungtynių pab

Beje, pačioje kėlinio pabaigoje šis puolėjas turėjo dar vieną labai gerą progą. Gediminas Timinskas bandė permesti kamuolį per vartininką. „Intero” žaidėjas Aleksandras Šukštulinas ištraukė kamuolį iš vartų, nors ir pataikė į skersinį. Kamuolys atšoko V. Viktoravičiui, o šis koja nerealizavo puikios galimybės.

Po rungtynių nugalėtojų treneris Rytis Tavoras sakė, jog rungtynės davė daugiau naudos, nei treniruotė: „Čia geriau, nei treniruotė. Pirmą kėlinį komanda žaidė susikaupusi, vienu dviem lietimais perdavinėjo kamuolį. Antrajame kėlinyje vyrai šiek tiek atsipalaidavo. Šiose rungtynėse jau ruošėmės trečiadienį vyksiančiai kovai su „Ekranu”, bandėme žaidėjus.”

Pralaimėjusiųjų prezidentas Nikolajus Bogdaško buvo susitaikęs su realybe: „Matote, kokia situacija komandoje. Mums neleido žaisti Vilniuje. „Vilnius” prisiviliojo mūsų žaidėjus. Dabar komandoje žaidžia 1990-1991 metų gimimo vyrukai. Rėmėjų nelabai randame. Nelabai kas domisi futbolu. Labai norėčiau padėkoti „Šiauliams”, kad jie mus priėmė. Širdingai ačiū jums.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.