J.Singletonas gali praleisti sezoną, W.McDonaldas galėjo imituoti vestuves

Du Vitorijos „Tau Ceramica” klubo amerikiečiai susidūrė itin su rimtomis problemomis, dėl kurių gali praleisti visą sezoną.

Rugpjūčio pradžioje su baskų klubu sutartį sudaręs ir Luisą Scolą pakeisti turėjęs 26 metų 206 cm ūgio Jamesas Singletonas negalės žaisti mažiausiai pusę metų, nes per Ispanijos Supercopa finalo rungtynes patyrė sudėtingą dešinio kelio traumą.

Anot medikų, J.Singletonas ne tik susilaužė vieną iš kelio kaulų bei pažeidė meniską, tačiau ir nutraukė kryžmynius kelio raiščius. Visus šiuos susižeidimus krepšininkas gydysis 6-7 mėnesius.

Praėjusį sezoną sunkusis krašto puolėjas žaidė Los Andželo „Clippers” ekipoje ir per aikštelėje pasirodė 53 rungtynėse. Vidutiniškai J.Singletonas žaisdavo po 7 minutes, per kurias pelnydavo 1,6 taško ir atkovodavo 2 kamuolius.

J.Singletonas dar vasarą buvo vadinamas vienu geidžiamiausių sunkiųjų krašto puolėjų Europos rinkoje, o priešsezoninėse rungtynėse jis dažnai būdavo tarp rezultatyviausių „Tau Ceramica” komandos žaidėjų.

Netekusi J.Singletono, Vitorijos komanda turi ir dar vieną rimtą problemą – anot Ispanijos pirmenybių vadovybės, 3 metų sutartį su „Tau Ceramica” klubu sudaręs 27 metų 206 cm ūgio puolėjas Willie’is McDonaldas gali būti suvaidinęs vestuves ir tokiu būdu siekęs gauti šalies pilietybę.

Praėjusį sezoną Madrido „MMT Estudiantes” klube žaidęs amerikietis ACB lygoje vidutiniškai pelnydavo 14,6 taško ir atkovodavo 6,6 kamuolio.

Vasaros pradžioje W.McDonaldas atšventė vestuves su ispane ir, pagal šalies įstatymus, turėjo teisę į Ispanijos pilietybę. Krepšininkas paprašė skirti jam Ispanijos pilietybę ir tokiu būdu rungtyniauti Vitorijos komandoje kaip ne legionierius.

Kol kas nėra žinoma, ar krepšininkas iš tiesų turi žmoną, ar vestuvės buvo rengiamos tik dėl galimybės rungtyniauti Ispanijoje. Manoma, jog tiesa paaiškės po žmonos apklausos.

Ispanų spaudoje pasirodė pranešimų, kad dėl puolėjų stygiaus Neveno Spahijos treniruojamas klubas gali susigrąžinti Kroatijos rinktinės puolėją Stanko Baračą, kurį paskolino Romos „Lottomatica” komandai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.