Dingęs gydytojas dar nerastas

Jūroje dingusio gydytojo Donato Liso artimieji vis dar gyvena su skausmu ir nežinioje – iki vakar vakaro apie vyrą nebuvo gauta jokių žinių.

Prieš savaitę, praėjusį pirmadienį iš Šventosios uostelio į jūrą išplaukę žvejoti tėvas ir sūnus Lisai sukėlė ant kojų ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos gelbėtojus.

Trečiadienį Latvijos teritorijoje aptiktas negyvas Juozas Algimantas Lisas, tačiau nei valties, nei jo sūnaus iki vakar vakaro rasti dar nepavyko.

Klaipėdos jūrų paieškos koordinacijos centras paieškas nutraukė antradienio pavakarę. Latviai trečiadienį dar ieškojo lietuvio, tačiau jie tik žvalgėsi nuo kranto.

Pirminė informacija leido teigti, kad jūroje negyvas plūduriavęs J.A.Lisas ne nuskendo, o sušalo vėsioje jūroje. Vyras vilkėjo gelbėjimosi liemene.

Policijos žiniomis, valtyje buvo dvi gelbėjimosi liemenės.

Medikų teigimu 14 laipsnių vandenyje, o tokia dabar yra Baltijoje, žmogus gyvas gali išlikti tik apie porą valandų.

Jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinio centro viršininkas Raimondas Bagdonas tikino, kad pirmadienio vėjo analizė verčia manyti, kad žvejų valtį jis galėjo nešti tik į Latvijos pusę. Jeigu D.Lisas neiškrito iš valties, o laivelis neapsivertė, jo reikėtų žvalgytis Latvijos teritoriniuose vandenyse.

Kadangi tikrai nėra žinoma, į kurią pusę nuo Šventosios uostelio pasuko valtis, paieškų plotas buvo labai platus.

R.Bagdonas prisiminė, jog būta atvejų, kai jūroje dingę žvejai niekada neatsirasdavo. Manoma, kad jie lieka už kelių kilometrų nuo kranto jūros dugne esančioje dauboje.

Nuskendusiųjų kūnus jūra kartais atiduoda tik po mėnesio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.