Mūsų šalies klubai Baltijos lygoje apsijuokė

Nė vienai mūsų šalies futbolo komandai nepavyko įveikti Baltijos lygos pusfinalio barjero – finalas bus latviškas.

Stipriausia šalies futbolo komanda „Kaunas” per dvejas pusfinalio rungtynes nesugebėjo įmušti nė vieno įvarčio į praėjusių metų Latvijos čempiono „Ventspils” vartus. Po lygiųjų 0:0 Kaune užvakar Ventspilio futbolininkai namie šventė pergalę 1:0. Šis rezultatas neatspindi varžybų eigos – Latvijos komanda galėjo laimėti kur kas didesniu skirtumu.

Paskui „Kauną” – nesėkmių šleifas

Chaotiški veiksmai, primityvi taktika, padrikos atakos, daugybė pražangų. Taip atrodė „Kauno” žaidimas Ventspilyje po to, kai 61-ą minutę Aleksandras Misikovas įmušė įvartį, kamuolį prieš save nesėkmingai atmušus kauniečių vartininkui iš Argentinos Estebanui Dreerui. Jau kitą minutę už paskutinės vilties pražangą iš aikštės pašalintas „Kauno” vidurio gynėjas Mindaugas Bagužis.

Naujasis – jau penktas šį sezoną – „Kauno” strategas olandas Antoniusas Joore’as šioje situacijoje, kai reikėjo rizikuoti ir žūtbūt lyginti rezultatą, nesugalvojo nieko geresnio, kaip puolėją Rafaelį Ledesmą pakeisti gynėju Dariumi Sanajevu. Tačiau kauniečių puolamoji galia akivaizdžiai smuko, o gynyba atrodė tragiškai – „Ventspils” po kontratakų galėjo įmušti ne kartą.

„Kaunas” šį sezoną patyrė antrą skausmingą fiasko. Kaip žinoma, užtikrintai A lygoje pirmaujantis klubas nesugebėjo įveikti Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo – kauniečius iš varžybų išstūmė Juodkalnijos komanda.

Galima spėlioti, kaip būtų pasibaigusi dviejų mačų Baltijos lygos pusfinalio dvikova su trečiąją vietą Latvijos čempionate užimančia „Ventspils” komanda, jei per pirmąsias varžybas kauniečiai būtų žaidę stipriausios, o ne pusiau rezervinės sudėties. Bet tai jau kita tema – apie nepagarbą naujai sukurtam turnyrui, iš kurio prieš startą trijų Baltijos šalių futbolo federacijų vadovai tikėjosi daug. Bet daugumai komandų tai buvo antraeilės varžybos.

„Ekranas” praranda aistruolius

Bene daugiausia reikšmės Baltijos lygos varžyboms teikė Liepojos „Metalurgs” klubui vadovaujantis Lietuvos specialistas Benjaminas Zelkevičius. Dabar B.Zelkevičius gali sakyti, kad pusfinaliai parodė, kurios šalies – Latvijos ar Lietuvos – futbolas yra stipresnis.

„Metalurgs” kol kas pirmauja Latvijos čempionate, bet pastaruoju metu labai prastai rungtyniaujanti B.Zelkevičiaus komanda išbarstė turėtą didžiulę taškų persvarą. Tačiau Baltijos lygos pusfinalyje Liepojos komanda su Panevėžio „Ekranu” vargo neturėjo. „Ekranas” Latvijoje pralaimėjo 1:6, todėl trečiadienio atsakomasis mačas Panevėžyje buvo tik formalumas. Jis baigėsi 2:2.

„Ekrano” klubą lažybų bendrovės, atrodo, įtraukė į juodąjį sąrašą, nes panevėžiečių atsakomąsias rungtynes su „Metalurgs” nutarta išbraukti iš pasiūlos sąrašo. Tai reakcija į „Ekrano” futbolininkų pasirodymą per UEFA taurės turnyro rungtynes Osle su „Valerenga” (0:6) ir per pirmąjį mačą su Liepojos ekipa (1:6).

Vis dėlto blogiausia yra ne šie žeminantys sunkiai paaiškinami pralaimėjimai, o tai, kad „Ekranas” prarado futbolo aistruolių pasitikėjimą.

Rungtynių rezultatai

VENTSPILS – KAUNAS 1:0 (0:0). I rungtynės – 0:0.

Įvartis: 1:0 Misikovas (61). 62 min. pašalintas Bagužis.

EKRANAS – METALURGS 2:2 (1:0). I rungtynės – 1:6.

Įvarčiai: 1:0 Varnas (16), 1:1 Torresas (50), 1:2 Karlsonas (64), 2:2 Varnas (68).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.