V.Uspaskichas kantrus

Teismas prokurorų prašymą suimti Darbo partijos įkūrėją nagrinėjo iki vėlumos.

Naktį praleidęs su knyga Vilniaus policijos areštinėje vakar Darbo partijos įkūrėjas teismą įtikinėjo nespruksiąs antrą kartą iš Lietuvos. Vakar Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas uždarame posėdyje kelias valandas nagrinėjo Generalinės prokuratūros prašymą suimti įtariamąjį finansiniais nusikaltimais maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui. Prokuratūra perspėjo, kad per pusantrų metų slėpynių nuo Lietuvos teisėsaugos Rusijoje prieglobsčio pasiprašiusiu politiku pasitikėti negalima. Sprendimą teisėjas Edvardas Juozėnas paskelbė jau gerokai po darbo dienos.

Be ilgų valandų teisme V.Uspaskichui teko atlaikyti dar ir nuo ryto iki pietų trukusią antrąją tardymo seriją Vilniaus policijos areštinėje. Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas apklausą baigė tik po vidurdienio ir areštinę paliko be didelių komentarų.

V.Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis LŽ pasakojo, kad apklausa vyko „labai normaliai”, jo klientas atsakė į daugelį klausimų. „Keli liko neatsakyti, nes jis norėjo apie tai kalbėti tik teismo akivaizdoje. Tai susiję su aukštais pareigūnais”, – užsiminė jis.

Paklaustas, kaip jaučiasi po nakties areštinėje prie komforto pratęs milijonierius, V.Sviderskis atsakė: „Prastai. Čia kaltas kolega advokatas Vytautas Bučius. Jis iš vakaro atnešė labai gerą knygą – Varlaamo Šalamovo „Kalymos sąsiuviniai”. Puiki knyga, todėl V.Uspaskichas iki paryčių liko nemigęs. O šiaip viskas gerai. Vakar, pasirodo, jis pietų neatsisakė ir netgi labai pagyrė maistą.”

Į teismą V.Uspaskichas buvo pristatytas išvengiant viešumo. Policija įtariamąjį atvedė ne pro pagrindinį įėjimą. Taigi nei besibūriuojantys ištikimi V.Uspaskicho bendražygiai, nei žiniasklaida jo nematė. Tik prie posėdžių salės netikėtai išnirusį bendražygį rankos paspaudimu pasveikino parlamentaras Saulius Girdauskas ir dar keli Seimo „darbiečiai”. Ištikimiausios bendražygės Loreta Graužinienė ir europarlamentarė Ona Juknevičienė ragino „laikytis”. Seimo DP frakcijos narių kuopa ir dar keletas eilinių partijos narių teisme praleido visą popietę ir vakarą.

V.Sviderskis po uždaro posėdžio pertraukos, kurios reikėjo teisėjui priimti sprendimą, tikino, kad jei bus skirtas suėmimo terminas, jis per naktį parengs skundą aukštesnės instancijos teismui. „Žmogus savo noru grįžo, pasiilgo vaikų. Jis tikrai niekur nebėgs”, – svarstė V.Sviderskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.