Į Baltarusiją pirmą kartą per dvejus metus sugrįžta Lenkijos ambasadorius

Po dvejų metų pertraukos į Baltarusiją pasiųstas Lenkijos ambasadorius Henrykas Litwinas (Henrykas Litvinas). Jis jau įteikė skiriamuosius raštus šios kaimyninės šalies užsienio reikalų ministrui Sergejui Martynovui.
Oficialiai H.Litwinas pradės eiti pareigas, kai skiriamuosius raštus įteiks Baltarusijos valstybės vadovui Aleksandrui Lukašenkai.

„Baltarusijoje beveik dvejus metus nebuvo Lenkijos ambasadoriaus, todėl pats diplomatinės žinybos vadovo paskyrimo faktas labai svarbus tolesnei dvišalių santykių raidai. Akivaizdu, kad tai pakels Baltarusijos ir Lenkijos dialogo lygį”, – sakė H.Litwinas trečiadienį žurnalistams. Jis pridūrė, kad Baltarusija Lenkijai tebėra svarbi šalis.

Kalbėdamas apie būsimą Lenkijos prisijungimą prie Šengeno susitarimo diplomatas pažymėjo, kad Lenkija siūlo išduoti gretimų šalių, tarp jų Baltarusijos, piliečiams nemokamas vizas.

„Tai Lenkijos, taip pat kitų šalių, konkrečiai – Vyšegrado ketverto siekis, bet mes negalime priimti tokio sprendimo nesuderinę su kitomis šalimis – Šengeno susitarimo dalyvėmis”, – pažymėjo diplomatas.

Iki paskyrimo ambasadoriumi Minske H.Litwinas dirbo Lenkijos generaliniu konsulu Lvove (Ukraina), buvo diplomatinės atstovybės Maskvoje vadovo pavaduotoju ir Lenkijos URM departamento, kuruojančio Rytų Europos šalis ir NVS, direktoriaus pavaduotoju.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.