Romoje – dailininko Stasio Eidrigevičiaus paroda

Rugsėjo 28 d. Romos galerijoje „Angelica” bus atidaryta Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato dailininko Stasio Eidrigevičiaus paroda „Pinokis”.

Galerijoje bus demonstruojami 46 eskizai, piešiniai ir modeliai, kurių pagrindinis herojus – ilganosis itališkos pasakos personažas Pinokis. Tokia nosis žmogaus veidą daro sunkiai atpažįstamą, paslaptingą ir savotiškai beasmenį. Šis S. Eidrigevičiaus personažas yra gyvas ir spektaklyje „Pinokis”, kurio scenografiją sukūrė pats S. Eidrigevičius ir kurio premjera sulaukė sėkmės 2007 m. kovo mėnesį H. K. Anderseno teatre Liublino mieste (Lenkija).

Paroda taps dar viena galimybe iš arčiau pažvelgti į spalvingą S.Eidrigevičiaus asmenybę: subrendusį, tačiau vis dar kupiną staigmenų, vietoje nenustygstantį keliautoją.

Lietuvoje gimęs ir nuo 1980 metų Lenkijoje gyvenantis menininkas garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje. Jo kūrinių yra įsigiję Lietuvos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos, Švedijos, JAV, Meksikos, Japonijos ir kitų šalių muziejai. Apie S.Eidrigevičių išleista daugybė leidinių, personalinių parodų katalogų, apie jo kūrybą spaudoje yra paskelbta daug straipsnių. Šiuo metu S.Eidrigevičius rengia autorinį spektaklį „Medinis žmogus”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.