Gimtadienio tortas legendiniam Bryan Ferry

„Sveikiname Bryan Ferry su gimtadieniu”,- tokie sveikinimo užrašai šią savaitę mirga sostinės lauko reklamų stenduose. Koncertinė agentūra „Makroconcert” tokiu būdu sveikina vieną talentingiausių ir jausmingiausių britų atlikėjų šiandien švenčianti savo 62 -ąjį gimtadienį.

Spalio 30 d. B. Ferry pirmą kartą atvyks į Vilnių – „Utenos pramogų arenoje” jis surengs vienintelį savo pasirodymą Lietuvoje.

„Tiesą sakant, šiuo metu didžiausias mano galvos skausmas kaip atsikratyti draugų, kurie įkyriai prašo didžiulės mano gimtadienio šventės,- prieš kelias savaites interviu „Daily Mirror” kalbėjo B. Ferry. Įdomu, jog tai vienas pirmųjų pastarojo dešimtmečio Bryan gimtadienis, kurį jis švęs ne ant scenos, o artimų draugų būryje. – Iš tiesų jau buvau įpratęs, gimtadienį sutikti koncertuodamas scenoje, apsuptas minios gerbėjų. Žinot, visai pamiršau tą malonų jausmą, kai aplink tave tik artimiausi žmonės, rankoje laikantys aviečių tortą, su marcipaniniu glaistu išlietu užrašu „Mylim tave BRYAN” „. Pasak atlikėjo, šiemet labiausiai jis norėjo kuklaus, paprasto gimtadienio, kuriame dalyvautų būrelis pačių artimiausių žmonių.
„Tačiau žinau, kad tai neįmanoma, tiesiog kartais pasvajoju”,- juokiasi britas, prisipažinęs, jog jau numatė būsimo gimtadienio vietą, bei pakvietęs ženkliai daugiau nei iš pradžių planavo žmonių.
Šiomis dienomis atlikėjas sulaukia ne tik tūkstančius gerbėjų atvirlaiškių, bet taip pat ir kitų garsių britų politikų, verslininkų ir kolegų muzikantų sveikinimų. B. Ferry gimtadienį prisimindavo ir velionė princesė Diana, kuri kasmet atsiųsdavo asmeninį ranka rašyta sveikinimą. Tiesa, B. Ferry ir princesė Diana nebuvo tokie artimi bičiuliai, kaip, pavyzdžiui, su atlikėju Eltonu Johnu. Vis dėl to grupė „Roxy music”, kurią Brayn įkūrė 1971 m. kartu su dar trimis vyrukais – buvo vienas mėgstamiausių princesės kolektyvų.

Vilniuje pristatys albumą „Dylanesque”

Nuo pat „Roxy music” laikų B. Ferry žinomas kaip absoliutus novatorius, jo originalus vokalas susilieja su lengvumu, elegancija. Savo kūryboje britas labai savitai interpretuoja atlikėjų, kuriuos pats labai gerbia, dainas. Būtent toks yra ir B. Ferry dvyliktasis albumas „Dylanesque” – tai amerikiečių dainininko Bob Dylan dainų interpretacijos. Bryan išklausė beveik visą jo dainų kolekciją nuo pop klasika tapusių kūrinių iki amerikietiško stiliaus muzikos. Pop rock’ą pagardino švelniu estradiniu prieskoniu – taip gavosi vienuolikos kūrinių albumas.
Naujojo darbo gastroles dainininkas pradėjo šių metų gegužę savo gimtinėje. Albumą vasara reklamavo didžiosiose Europos valstybėse: Austrijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Belgijoje ir t.t.
Visą rugsėjį B. Ferry praleis savo namuose Anglijoje. Jau po kelių dienų talentingas britas toliau tęs albumo pasaulinį pristatymą – iki metų pabaigos planuoja surengs dvi dešimtys pasirodymų ne tik Europoje, bet ir Rusijoje, Australijoje. Spalio pabaigoje atlikėjas pasirodys savo gerbėjams Vilniuje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.