Prokurorai įtaria panevėžietį platinus narkotikus nepilnamečiui

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl nusikaltimų, susijusių su disponavimu narkotinėmis medžiagomis ar psichotropinėmis medžiagomis. Šioje byloje nusikalstamų veikų padarymu įtariami du asmenys. Anksčiau teistas 26 metų Panevėžio rajono gyventojas T. V. įtariamas neteisėtai įgijęs ir gabenęs psichotropines medžiagas su tikslu jas platinti ir jas platinęs nepilnamečiui. 17 metų rajono gyventojui pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis.
Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų birželio 19 d. T. V., turėdamas tikslą platinti, Panevėžio miesto centrinėje turgavietėje neteisėtai įgijo psichotropinių medžiagų ir jas gabeno savo automobiliu AUDI 80. Kartu su juo automobilyje važiavo 17 metų jaunuolis, kuriam T. V., žinodamas, kad jis yra nepilnametis, perdavė daugiau kaip pusšešto gramo amfetamino. Tos pačios dienos pavakare abu buvo sulaikyti.
Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius, kontroliavęs ikiteisminį tyrimą ir surašęs kaltinamąjį aktą, teigia, kad T. V. padarytoje nusikalstamoje veikoje yra požymių nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Taip pat T. V., platindamas psichotropines medžiagas nepilnamečiui, padarė dar vieną nusikalstamą veiką. Pasak prokuroro, T. V. baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad jis padarė nusikaltimą būdamas apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų.
Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Panevėžio skyriaus pareigūnai.
Įtariamajam T. V. paskirta kardomoji priemonė suėmimas. Nepilnametį prižiūrėti įpareigoti tėvai, jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.
Įstatymas tam, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno narkotines ar psichotropines medžiagas turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti ir tą darė, numato laisvės atėmimo bausmes nuo dvejų iki aštuonerių metų. Tas, kas platino narkotines ar psichotropines medžiagas nepilnamečiams, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų. Tas, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno narkotines ar psichotropines medžiagas be tikslo jas platinti, baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.